TLife | The female side of life

Σαλάτα με καλαμπόκι, τομάτα και τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα υπέροχα, κατακίτρινα και λαχταριστά καλαμπόκια έχουν ήδη εμφανιστεί και δίνουν άλλο νόημα στις σαλάτες μας!

Εύκολη 30 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 6 μικρά καλαμπόκια (ή 3 μεγάλα)
  • 4 μέτριες τομάτες, ώριμες
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα φρέσκου δυόσμου
  • 1/4 φλιτζ. ανάμικτα φρέσκα μυρωδικά (βασιλικό, μαϊντανό, φασκόμηλο, δεντρολίβανο)
  • 1 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • 75 γραμμ. κατσικίσιο τυρί ή φέτα θρυμματισμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε μια μεγάλη κατσαρόλα πολύ νερό να βράσει σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.

  • 2

    Βάλε μέσα τα καλαμπόκια που προηγουμένως έχεις καθαρίσει από τα φύλλα, τις κλωστές και έχεις κόψει το κοτσάνι τους.

  • 3

    Βράσε τα για 5 λεπτά.

  • 4

    Σούρωσε και άφησέ τα να κρυώσουν.

  • 5

    Κόψε τις τομάτες στα 4, αφαιρώντας τα σπόρια και τα πολλά ζουμιά τους. (Μπορείς να τα κρατήσεις σε βάζο για να τα κάνεις σάλτσα).

  • 6

    Ψιλόκοψε τα κομμάτια και στέγνωσέ τα με χαρτί κουζίνας.

  • 7

    Μόλις κρυώσει το καλαμπόκι, σήκωσε το καθένα όρθιο και με το μαχαίρι κόψε κάθετα τους σπόρους μέσα σε ένα μπολ.

  • 8

    Ρίξε τις τομάτες και όλα τα μυρωδικά και ανακάτεψε μαζί με το λάδι.

  • 9

    Αλατοπιπέρωσε.

  • 10

    Βάλε από πάνω το τυρί και ανακάτεψε απαλά πριν σερβίρεις.

  • Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις κίτρινα τοματίνια τσέρι (περίπου 2 φλιτζ.) κομμένα στη μέση!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...