TLife | The female side of life

Bisque από ψητά λαχανικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πρώτο πιάτο σούπα από τα κάρβουνα; Κι όμως... Βάλε τα λαχανικά σου στο γκριλ να πάρουν υπέροχη γεύση και ετοίμασε με όλα μια γευστική bisque για τα πιο δροσερά βράδια του Φθινοπώρου που έρχονται. Άλλωστε η  βελουτέ σουπίτσα τρώγεται και κρύα. Μαζί με φρυγανισμένο ψωμί θα γίνει το πιο γευστικό βραδινό σου με ελάχιστες θερμίδες. Έχει μόλις 130 θερμίδες η μερίδα! Η συνταγή σου είναι μια πολύ καλή βάση για ψητό κρέας ή κοτόυπολο... αντί για ρύζι ή πατάτες δοκίμασε να σερβίρεις αυτό!

Μέτρια 45 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 4 μεγάλα καρότα
  • 6 μεγάλα γογγύλια
  • 4 φλιτζάνια πορτοκαλί κολοκύθα σε κομμάτια
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι συμπυκνωμένο γάλα (εβαπορέ) χωρίς λιπαρά
  • 1 φέτα χωριάτικο ψωμί ή φρυγανιά
  • 2 κ.σ. σουσάμι
  • 3-4 φυλλαράκια βασιλικού
  • Αλάτια, Πιπέρα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα κρεμμύδια και κόψε σε μεγάλα κομμάτια. Ιδανικά μπορείς να ανοίξεις-ξεφλουδίσεις τις στρώσεις του

  • 2

    Καθάρισε τα καρότα και τα γογγύλια και κόψε σε μικρά κομματάκια

  • 3

    Ξύσε την κολοκύθα, καθάρισε το εκωτερικό της και κόψε την ψύχα σε κυβάκια

  • 4

    Προθέρμανε το φούρνο στου 250oC. Σε ένα μεγάλο ρηχό ταψάκι ανακάτεψε τα λαχανικά και λάδωσε ελαφριά

  • 5

    Ψήσε στο γκριλ για περίπου 15 λεπτά να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα, αλλά και να μαλακώσουν

  • 6

    Βάλε τα λαχανικά σε μια μεγάλη κατσαρόλα μαζί με το ζωμό και το γάλα. Αλατοπιπέρωσε

  • 7

    Ψήσε σε μέτρια φωτιά για δέκα περίπου λεπτά αφήνοντας όλα τα αρώματα και τις γεύσεις να αναμειχθούν

  • 8

    Μετάφερε ολο το υλικό σε ένα μπλέντερ ή επεξεργαστή τροφίμων και λιώσε τα υλικά όλα μαζί να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές. Ίσως χρειαστεί να περιμένεις να κρυώσει καλά

  • 9

    Αν δεις πως γίνεται πολύ σφιχτή, δοκίμσε να βάλεις χλιαρό νεράκι

  • 10

    Σέρβιρε με μια φρυγανιά ή ψωμί φρυγανισμένο (μια καλή ιδέα είναι να το ψήσεις και αυτό λίγο στο γκριλ), λίγο σουσάμι και φυλλαράκια βασιλικού

  • Έβαλες το γάλα στην κατσαρόλα για να κάνεις την bisque και κόλλησε; Δες εδώ το μυστικό για να μην "ξαναπιάσει" ποτέ το γάλα στα σκεύη

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...