TLife | The female side of life

Σούπα κίτρινης κολοκύθας με αχλάδι και πετιμέζι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπορεί να μην συνηθίζουμε να βάζουμε φρούτα στο φαγητό, αυτή όμως τη σούπα με τα φθινοπωρινά υλικά πρέπει να τη δοκιμάσεις. Σερβίρουμε με γιαούρτι και λίγο πετιμέζι που δένει αρμονικά με τη γλυκιά γεύση του αχλαδιού.
220 Θερμίδες/Η μερίδα

Εύκολη 50' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 4 μέτρια κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ½ κιλό κίτρινη κολοκύθα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • ½ ώριμα αχλάδια σε κύβους
  • Ξερό θυμάρι
  • 1 κ.σ. μπαλσάμικο ξίδι
  • 4 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Φρεσκοτριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Γιαούρτι
  • 2 κ.σ. πετιμέζι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το ελαιόλαδο και σόταρε τα κρεμμυδάκια να πάρουν ελαφρύ καστανό χρώμα. Πρόσθεσε την κολοκύθα, τα αχλάδια και συνέχισε το σοτάρισμα να μαλακώσουν και να πάρουν κι αυτά χρώμα. Πρόσθεσε το θυμάρι.

  • 2

    Ρίξε στην κατσαρόλα το ξίδι και τον ζωμό χλιαρό. Άφησε τη σούπα να σιγοβράσει για 20' λεπτά.

  • 3

    Κατέβασε από τη φωτιά και λιώσε τη σούπα. Αλατοπιπέρωσε.

  • 4

    Σέρβιρε αναμιγνύοντας με λίγο γιαούρτι και πασπάλισε με μοσχοκάρυδο. Ράντισε με λίγο πετιμέζι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...