TLife | The female side of life

Ανοιξιάτικη σούπα... μέχρι να βγει πάλι o ήλιος!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Απαλή σούπα μέχρι να βγει και πάλι ο ήλιος! Ο καιρός μας κάνει... "νερά", αλλά που θα πάει θα φτιάξει. Μέχρι τότε όμως ευκαιρία για σουπίτσα ελαφριά, ανοιξιάτικη και πεντανόστιμη.

Εύκολη 40 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 μικρό σβώλο βούτυρο
  • 1/2 ματσάκι φρέσκα κρεμμυδάκια (μπορείς να κρατήσεις τα πιο τρυφερά πράσινα φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 1 πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών
  • 900 γρ. αρακά
  • 1/2 ματσάκι μέντα (κι εδώ κράτησε 6 φυλλαράκια για το σερβίρισμα)
  • 85 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μια κατσαρόλα

  • 2

    Αφού κάψουν πρόσθεσε τα κρεμμυδάκια και τις πατάτες σοτάροντας για περίπου 5 λεπτά

  • 3

    Πρόσθεσε το ζωμό και άφησε την κατσαρόλα να βράσει για 10 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσει η πατάτα

  • 4

    Στη συνέχεια πρόσθεσε και τον αρακά και άσε και πάλι το μείγμα να βράσει. Κατέβασε από τη φωτιά και πρόσθεσε την μέντα

  • 5

    Ρίξε τη σούπα σε ένα μπλέντερ να πάρεις ένα ομοιόμορφο απαλό αποτέλεσμα

  • 6

    Στο μεταξύ ζέστανε το γκριλ σου και στρώσε μια λαδόκολλα σε ένα ρηχό ταψί. Άπλωσε 6 μακριές λωρίδες με την παρμεζάνα και άσε στο γκριλ για 1 λεπτό

  • 7

    Όσο είναι ακόμη ζεστές οι λωρίδες της παρμεζάνας ξεκόλλησε από τη λαδόκολλα και άφησε να κρυώσουν τελείως

  • 8

    Σέρβιρε με φρέσκο κρεμμυδάκι, φύλλα μέντας  και ένα μπισκοτάκι παρμεζάνας σε κάθε πιάτο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...