TLife | The female side of life

Ιταλική σούπα λαχανικών-Acquacotta

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια σούπα από την Τοσκάνη θα δώσει άρωμα και χρώμα στο τραπέζι σου! Ιδανική πηγή πρωτεΐνης χάρη στο αυγό και στα μανιτάρια και ελαφριά!
239 θερμίδες

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κλωνάρια σέλινο, ψιλοκομμένα
  • 2 μικρά καρότα, ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλάκια του γλυκού φύλλα από θυμάρι, + λίγο και για το σερβίρισμασ
  • 50g ξερά μανιτάρια πορτσίνι
  • 225g ντοματάκια, χωρίς τα σπόρια και ψιλοκομμένα
  • 850ml ζωμό κότας
  • 2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 3 φέτες καλοψημένο ψωμί και κομμένο σε κομμάτια
  • 6 αυγά


Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζεσταίνεις το ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα και τσιγαρίζεις ελαφρά το σέλινο, τα καρότα, το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι για 10-15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 2

    Εν τω μεταξύ, καλύπτεις τα μανιτάρια πορτσίνι με ζεστό νερό και τα αφήνεις να μουλιάσουν για 15 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

  • 3

    Στραγγίζεις τα μανιτάρια, κρατώντας το νερό που μούλιασαν και τα ψιλοκόβεις.

  • 4

    Προσθέτεις τα μανιτάρια στα λαχανικά μαζί με το νερό που κράτησες και μαγειρεύεις για άλλα 5 λεπτά.

  • 5

    Ρίχνεις τις ντομάτες και μαγειρεύεις για 10 λεπτά μέχρι να αρχίσουν να γίνονται πολτός, τότε ρίχνεις το ζωμό και αφήνεις να σιγοβράσουν.

  • 6

    Κάνεις τα 6 αυγά ποσέ σε μία ξεχωριστή μεγάλη κατσαρόλα με νερό που σιγοβράζει για 3-4 λεπτά και στη συνέχεια τα αφαιρείς με μια τρυπητή κουτάλα.

  • 7

    Προσθέτεις το μαϊντανό και λίγο αλατοπίπερο στη σούπα και ανακατεύεις με τα κομματάκια ψημένου ψωμιού.

  • 8

    Μοίρασε τη σούπα σε 6 βαθιά πιάτα και τοποθέτησε ένα αυγό πάνω από το καθένα.

  • 9

    Σερβίρεις πασπαλίζοντας με λίγο θυμάρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...