TLife | The female side of life

Καλαμάρια γεμιστά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Αν και έχει μια διαδικασία, δεν θα σε ταλαιπωρήσει πολύ και το αποτέλεσμα θα σε ανταμείψει. Άλλωστε, νόστιμα τα τηγανιτά καλαμαράκια αλλά δεν είναι για κάθε μέρα!!

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 2 πιπεριές ψιλοκομμένες
  • 200 γρ. κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 8 καλαμαράκια μέτρια
  • 1/2 φλυτζάνι ρύζι (για πιλάφι)
  • Αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε και καθάρισε τα καλαμάρια

  • 2

    Κόψε τα πλοκάμια και κράτησε τα για την γέμιση

  • 3

    Σε μια κατσαρόλα βάλε την μισή ποσότητα λαδιού να κάψει

  • 4

    Ρίξε τα κρεμμύδια και άφησε να μαλακώσουν

  • 5

    Πρόσθεσε τα πλοκάμια κομμένα σε μικρά κομμάτια

  • 6

    Στην συνέχεια πρόσθεσε τον μαϊντανό και το ρύζι μαζί με ένα φλιτζάνι νερό

  • 7

    Αλατοπιπέρωσε

  • 8

    Ψήσε σε σιγανή φωτιά μέχρι το ρύζι να "τραβήξει" τα υγρά

  • 9

    Άφησε την γέμιση να κρυώσει ελαφρά και πρόσθεσε το τυρί και την πιπεριά

  • 10

    Γέμισε τα καλαμάρια με ένα κουτάλι και τοποθέτησέ τα σε ένα ταψί

  • 11

    Ρίξε από πάνω το υπόλοιπο λάδι μαζί με 1 φλιτζάνι νερό

  • 12

    Ψήσε σε μέτρια θερμοκρασία 160-180 βαθμούς για μισή ώρα

  • Μπορείς να ζητήσεις από τον ψαρά σου να σου έχει τα καλαμάρια έτοιμα καθαρισμένα

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...