TLife | The female side of life

Η "γάτα" έφαγε το ψάρι!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Κομμάτια ψάρι, κάτω από βελούδινο πουρέ σε ένα χρωματιστό πιάτο που θα του τραβήξει την προσοχή!

Εύκολη 1 Ώρα μερίδα

Συστατικά

  • 375 γρ πατάτες καθαρισμένες και κομμένες κυβάκια
  • 55 γρ βούτυρο
  • 25 γρ. Κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ αλεύρι
  • 125 γρ φιλέτο μπακαλιάρου σε κομματάκια
  • 125 γρ. Σολομό σε κομματάκια
  • 1 κ.σ μαϊντανό
  • 1 ½ κ.σ γάλα
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 25 γρ. Φασόλια
  • 50 γρ. Τυρί cheddar
  • 1 αυγό

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε τον φούρνο στους 180C

  • 2

    Ζέστανε αλατισμένο νερό, και βάλε τις πατάτες να βράσουν 15-20 λέπτά.

  • 3

    Στράγγιξε, πρόσθεσε το γάλα και το βούτυρο και λίωσε τις πατάτες να γίνον πουρές

  • 4

    Βάλε σε ένα τηγάνι ελάχιστο βουτυρο να λιώσει, πρόσθεσε το κρεμμύδι να σοταριστεί, το αλεύρι και τον κύβο λαχανικών αραιωμένο.

  • 5

    Πρόσθεσε τα ψάρια, τον μαϊντανό και άσε να ψηθούν 3 λεπτά. Μετά βάλε τον αρακά.

  • 6

    Τέλος βάλε το τυρί να λιώσει, αλάτι και πιπέρι

  • 7

    Μοίρασε το ψάρι σε τρία πιάτα και βάλε από πάνω τον πουρέ πατάτας. Βάλε από πάνω το αυγό (ελαφρώς χτυπημένο) και ψήσε για 15 λεπτά στο φούρνο

  • 8

    Με τα λαχανικά μπορείς να στολίσεις το πιάτο σε σχήμα γάτας.

  • Μπορείς να βάλεις ότι ψάρι επιθυμείς

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...