TLife | The female side of life

Ψητό ψάρι με λαχανικά και τοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο βασιλικός κάνει τη διαφορά σε αυτή τη συνταγή για ψάρι που θέλει μόλις 20 λεπτά να γίνει!

Εύκολη 20 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα μπακαλιάρου ή σολωμού ή γαλέου
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • μισό κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.σούπες ελαιόλαδο
  • 2 μέτρια κολοκυθάκια
  • 1 μέτριο κρεμμύδι
  • 1,5 φλιτζ. φρέσκο ή κατεψυγμένο καλαμπόκι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1,5 φλιτζ. τοματίνια
  • 2 κ.σούπας κρύο βούτυρο
  • 1/4 φλιτζ. φύλλα βασιλικού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αλατοπιπέρωσε το ψάρι με το αλάτι και το πιπέρι.

  • 2

    Ζέστανε το λάδι σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 3

    Ψήσε το ψάρι περίπου 4 λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέσα.

  • 4

    Βγάλε το από το τηγάνι και κράτησέ το ζεστό.

  • 5

    Σωτάρισε τα κολοκυθάκια και το κρεμμύδι που έχεις ψιλοκόψει για 4 λεπτά.

  • 6

    Ρίξε το καλαμπόκι και το σκόρδο ψιλοκομμένο και σωτάρισε 2 ακόμη λεπτά.

  • 7

    Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε τα τοματίνια κομμένα στη μέση, το βούτυρο και το βασιλικό και μαγείρεψε μέχρι να λιώσει το βούτυρο.

  • 8

    Αλατοπιπέρωσε.

  • 9

    Μοίρασε τα λαχανικά στα πιάτα και βάλε το ψάρι από πάνω για να σερβίρεις.

  • Σέρβιρε με λίγα έξτρα φυλλαράκια βασιλικού για χρώμα!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...