TLife | The female side of life

Μπαρμπούνια γεμιστά με μαϊντανό και ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα πεντανόστιμα μπαρμπούνια βουτούν σε μια σάλτσα από μαϊντανό και φρέσκια ντομάτα. Υπέροχη, απλή συνταγή που θα συνδυαστεί άψογα με φέτα και κρασί...

Εύκολη 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 ώριμη σφιχτή ντομάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κυβάκια
  • 2/3 του φλιτζανιού μαϊντανό (μόνο τα φυλλαράκια)
  • 2/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 4 μεγάλα μπαρμπούνια, καθαρισμένα, πλυμένα και καλά στεγνωμένα
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε την ψιλοκομμένη ντομάτα με τη μισή ποσότητα του μαϊντανού ψιλοκομμένου και 3 κ.σ. ελαιόλαδο. Αλατοπιπέρωσε

  • 2

    Με το μείγμα γέμισε με 1-2 κ.σ. την κοιλιά κάθε ψαριού και δέσε με σπάγγο ή χοντρή κλωστή (πάντα βαμβακερή) να μην αδειάσει η γέμιση

  • 3

    Σκέπασε τα ψάρια και άφησε στο ψυγείο για μισή ώρα να πάρουν τα αρώματα από τα μυρωδικά

  • 4

    Άλειψε τα ψάρια με ελαιόλαδο και ψήσε στο γκριλ ή ακόμη καλύτερα στα κάρβουνα να σφίξουν, αλλά όχι να παραψηθούν

  • 5

    Σε ένα μπολ ανάμειξε τον υπόλοιπο μαϊντανο, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, όση από τη γέμιση έμεινε και λίγο νεράκι να πάρεις τη σάλτσα σου. Αλατοπιπέρωσε

  • 6

    Βγάλε τα μπαρμπουνάκια σου σε μια πιατέλα και περίχυσε με τη σάλτσα. Αφού τραβήξουν απότ η σάλτσα για 3 λεπτά, γύρισε από την άλλη πλευρά

  • 7

    Σέρβιρε με μερικά κλωναράκια μαϊντανό

  • Πώς θα επιλέξεις τα πιο φρέσκα μπαρμπούνια για τη συνταγή; Κάνε κλοκ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...