TLife | The female side of life

Fish & Chips

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Νόστιμο και εύκολο για να ετοιμάσεις ψαράκι γρήγορα και να κάνεις και τον πιο δύσπιστο να φάει θρεπτικό φιλετάκι μπακαλιάρου!

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κιλό μπακαλιαράκια φρέσκα και φιλεταρισμένα
  • 15 γρ. ξηρή μαγιά
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • Ζάχαρη
  • Αλέυρι
  • 3-4 Πατάτες
  • Λάδι για τηγάνισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε σε ένα μπολ τη μαγιά με τη μπύρα και τη ζάχαρη να διαλυθούν καλά. Άφησε το μείγμα 1/2 ώρα να φουσκώσει

  • 2

    Στη συνέχεια πρόσθεσε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς να μην σβολιάσει

  • 3

    Αλάτισε τα φιλέτα του μπακαλιάρου και πρόσθεσέ τα στο κουρκούτι της μπύρας

  • 4

    Βάλε σε ένα βαθύ τηγάνι μπόλικο λάδι να κάψι και τηγάνισε τα παναρισμένα ψαράκια σου να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα

  • 5

    Εν τω μεταξύ καθάρισε τις πατάτες και κόψε τις για τηγάνι και τηγανίστε τις

  • 6

    Σερβίρετε το ψάρι με τις πατάτες

  • Ζήτησε από τον ιχθυοπώλη να φιλετάρει τα μπακαλιαράκια

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...