TLife | The female side of life

Γαρίδες με ρόκα και τοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι γαρίδες είναι πολύ χρήσιμο θαλασσινο την περίοδο της νηστείας. Από την άλλη είναι η εποχή της ρόκας. Όταν "παντρέψεις" αυτά τα δύο, προκύπτει αυτή η συνταγή!

Εύκολη 15 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.σούπας +1 κ.γλυκού ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζ. τοματίνια
  • 1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη
  • μισό κιλό μεγάλες γαρίδες, καθαρισμένες και χωρίς κεφάλι
  • 4 φλιτζ. ρόκα
  • αλάτι, πιπέρι
  • 1 κ.σούπας χυμό λεμονιού

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μεγάλο τηγάνι ζέστανε τη 1 κουταλιά της σούπας λάδι σε δυνατή φωτιά.

  • 2

    Πρόσθεσε τα τοματίνια που έχεις κόψει στη μέση και σώταρέ τα μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 2 λεπτά.

  • 3

    Ρίξε το σκόρδο και σωτάρισε άλλα 30 δευτερόλεπτα.

  • 4

    Πρόσθεσε τις γαρίδες και σώταρε μέχρι να ψηθούν και να ασπρίσουν, περίπου 4 λεπτά.

  • 5

    Ρίξε τη ρόκα, αλάτι, πιπέρι και ανάκατεψε να μαραθεί ελαφρά η ρόκα.

  • 6

    Περίχυσε με το λεμόνι και ανακάτεψε μια φορά.

  • 7

    Σερβίρεται ζεστό.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...