TLife | The female side of life

Ριζοκροκέτες με θαλασσινά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ριζοκροκέτες με υπεροχη γεύση θαλασσινών σε ελαιόλαδο. Διάφορες γεύσεις που μυρίζουν ιώδιο, ρύζι και πολλά μυρωδικά θα κάνουν το πιάτο σου ξεχωριστό και πεντανόστιμο. Πηγή

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 500 γρ. ρύζι βρασμένο
  • 350 γρ. έμενταλ τριμμένο
  • 150 γρ. γκούντα τριμμένο
  • 4 κρόκους αυγών
  • 8 ασπράδια αυγών
  • 1/4 του φλιτζανιού τριμμένη φρυγανιά
  • 5 κ.σ. αλεύρι
  • 300 γρ γαρίδες καθαρισμένες και βρασμένες
  • 150 γρ σουρίμι sticks
  • 100 γρ. μύδια βρασμένα
  • 1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • Ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο
  • Αλάτι, πιπέρι
  • ½ κ.γ. πάπρικα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Αφού ετοιμάσεις όλα σου τα θαλασσινά και το ρύζι κρύωσέ τα με μπόλικο κρύο νερό και ανακάτεψέ τα όλα μαζί σε ένα μπολ

  • 2

    Πρόσθεσε και τα υπόλοιπα υλικά σου εκτός από το ελαιόλαδο και άρχισε να τα πλάθεις μέχρι να γίνουν μια σφικτή ζύμη

  • 3

    Πλάσε μεγάλες κροκέτες, στο μέγεθος μέτριου μπιφτεκιού

  • 4

    Βάλε μπόλικο ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι να κάψει και τηγάνησε τις κροκέτες

  • 5

    Σέρβιρε με μαγιονέζα ή french σος


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...