TLife | The female side of life

Μπακαλιάρος με τσίπουρο και ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το να "σβήνουμε" το ψάρι μας με ένα αρωματικό ποτό όπως το τσίπουρο ή το ούζο δίνει άλλη διάσταση σε αυτό το πιάτο!

Εύκολη 45 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 750 γρ. ξαρμυρισμένος αποβραδίς μπακαλιάρος
  • 3  κ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σφηνάκι τσίπουρο με γλυκάνισο ή ούζο
  • 400 γρ. ντομάτα ψιλοκομμένη ή 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • μια πρέζα θυμάρι
  • μια πρέζα ρίγανη
  • 1  κ. γλυκού ζάχαρη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το μπακαλιάρο σε μερίδες, ξέπλυνέ τον καλά και άφησέ τον να στραγγίσει.

  • 2

    Σκούπισε το ψάρι σου με χαρτί κουζίνας.

  • 3

    Σε βαθύ τηγάνι βάλε το λάδι να κάψει και σωτάρισε κάθε κομμάτια από το ψάρι και από τις δύο πλευρές.

  • 4

    “Σβήσε” με το ούζο και άφησε σιγά - σιγά να εξατμιστούν τα υγρά.

  • 5

    Ρίξε τη ντομάτα, τα μυρωδικά και τη ζάχαρη και σιγόβρασε μέχρι να δέσει η σάλτσα και να μαλακώσει το ψάρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...