TLife | The female side of life

Πέστροφα στο φούρνο με σπαράγγια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Σπαράγγια, κρέμα γάλακτος, τρυφερό πράσο επάνω σε νόστιμο παχύ φιλέτο πέστροφας! Αυτή η συνταγή είναι ο άσος στο μανίκι σου για να κάνεις θραύση στο επόμενο δείπνο με φίλους στο σπίτι!

Θερμίδες 190

Εύκολη 50 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 12 μέτρια σπαράγγια κομμένα για να χωράνε στο πλάτος στο ταψάκι σου
  • 8 μικρά πράσα τρυφερά σε πολύ ψιλές ροδέλες
  • 2 φιλέτα πέστροφας 125 γρ. το καθένα
  • 6 μέτρια αυγά
  • 100 ml κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 2 κ.σ. ψιλοκομμένο εστραγκόν
  • Αλάτι και πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200°C

  • 2

    Βάλε τα σπαράγγια σε ένα κατσαρολάκι με αλατισμένο βρασμένο νερό για 5 λεπτά

  • 3

    Πρόσθεσε και τα πράσα για 2 ακόμη λεπτα και στράγγιξε όλα τα λαχανικά σου κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό

  • 4

    Στρώσε τα φιλέτα του ψαριού στο ταψάκι και από πάνω ρίξε τα πράσα. Στρώσε τέλος και τα σπαράγγια παράλληλα μεταξύ τους

  • 5

    Χτύπησε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και το εστραγκόν, αλατοπιπερώνοντας ελαφρά και περίχυσε επάνω από τα υπόλοιπα υλικά

  • 6

    Ψήσε στο φούρνο για 25 λεπτά να πήξει και να δέσει το φαγητό και άφησε να κρυώσει πριν κόψεις σε κομμάτια

  • 7

    Σέρβιρε χλιαρό με μπόλικη πράσινη σαλάτα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...