TLife | The female side of life

Σολομός με πορτοκάλι και τζίντζερ

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μαριναρισμένο φιλέτο σολομού σε μείγμα χυμού πορτοκαλιού και τζίντζερ

Εύκολη 2 Ώρες 4μερίδες

Συστατικά

  • 700 γρ. φρέσκο φιλέτο σολομού
  • 1 κ.γ. ginger σε σκόνη 
  •  2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
  • 1/3 του φλιτζανιού σάλτσα σόγιας
  • 1/3 του φλιτζανιού φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • ¼ του φλιτζανιού μέλι
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το ginger, το σκόρδο, το χυμό πορτοκάλι και το κρεμμύδι σε ένα μεγάλο μπολ

  • 2

    Το παραπάνω μείγμα είναι και η μαρινάδα του φιλέτου σου. Βάλε το σολομο στη μαρινάδα για τουλάχιστον 3 ώρες

  • 3

    Ψήσε το φιλέτο στο γκριλ να πάρει λίγο χρώμα για 10-15 λεπτά. Εναλλακτικά μπορείς να το ψήσεις και στη σχάρα.

  • 4

    Χρησιμοποίησε την μαρινάδα σου μαζί με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπίπερο σαν dressing για το πιάτο

  • 5

    Σέρβιρε φρέσκα, ωμά λαχανικά μαζί με τον ψητό σολωμό


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...