TLife | The female side of life

Παναρισμένο φιλέτο σολομού

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το φιλέτο του σολομού είναι νόστιμο από μόνο του. Όμως η τραγανή του κρούστα από τριμμένο μαύρο ψωμί και διάφορα μυρωδικά θα τον κάνει ακόμη πιο ελκυστικό...

Μέτρια 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 φιλέτα σολομού
  • 4 φέτες ψωμί ολικής άλεσης (καλύτερα από την προηγούμενη μέρα)
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.γ. σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κόλιαντρο ξερό
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Σαλάτα από διάφορα πράσινα λαχανικά

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάτισε τις φέτες το ψωμί από την κόρα, κόψε την ψίχα σε μικρά κομμάτακια και βάλε σε ένα πολυμίξερ

  • 2

    Συμπλήρωσε 1 κγ. ελαιόλαδο, το σκόρδο, τα μπαχαρικά και αλατοπιπέρωσε. Χτύπησε το μείγμα να γίνει ένας ομοιόμορφο. Γύρισε το μείγμα σε ένα μπολάκι

  • 3

    Άλειψε τα φιλέτα του σολομού με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και βούτηξε στο τριμμένο ψωμί

  • 4

    Στρώσε τα φιλέτα σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και ψήσε στο γκριλ για περίπου 20 λεπτά. Γύρισε και από τις δύο πλευρές

  • 5

    Αφού ψηθούν σέρβιρε με ψητά λαχανικά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...