TLife | The female side of life

Σαρδέλες με σαλάτα από φινόκιο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Οι σαρδέλες είναι ένα από τα πιο θρεπτικά μικρά ψαράκια. Σου έχουμε τη συνταγή για να είναι πεντανόστιμο και γευστικό, χωρίς να πρέπει να θυσιάσεις τις βιταμίνες και τα θρεπτικά του συστατικά στο τηγάνι. Ετοίμασέ τες χωρίς να κάψεις λάδι με μια απολαυστική σαλάτα από φινόκιο και σκορδάκι! Α, κάνει και εξαιρετικό μεζέ...

Εύκολη 20 Λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • Το ξίσμα και το χυμό από 1 λεμόνι
  • Ένα ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο (κράρτησε τα φύλλα από το μισό ματσάκι ολόκληρα)
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φινόκιο (μαραθόριζα)
  • 50 γρ. κουκουνάρι καβουρδισμένο
  • 50 γρ. σταφίδες
  • Μερικές ελιές ψιλοκομμένες
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 5-6 μεγάλες σαρδέλες καθαρισμένες

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε το ξίσμα λεμονιού με τον μαϊντανό και το σκόρδο και άφησε στην άκρη.

  • 2

    Ψιλόκοψε το φινόκιο και ανακάτεψέ το με το κουκουνάρι, τις σταφίδες, τις ελιές και τα ολόκληρα φύλλα μαϊντανού. Περίχυσε με το χυμό λεμονιού

  • 3

    Ζέστανε ένα αντικολλητικό τηγάνι και αφού αλατίσεις τα ψαράκια με χοντρό αλάτι, βάλε στο σκεύος να ψηθούν

  • 4

    Ψήσε και από τις δύο πλευρές και πρόσθεσε το μείγμα με το ξίσμα λεμονιού, το μαϊντανό και το σκόρδο

  • 5

    Βγάλε αμέσως από τη φωτιά και σέρβιρε με τη σαλάτα από το φινόκιο και ελαιόλαδο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...