TLife | The female side of life

Ψητές σαρδέλες με ντομάτα και ψωμί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ψαράκια στο γκριλ, ψητή ντοματούλα και φρέσκια ρόκα. Είναι ένα ελαφρύ γεύμα, ένας υπέροχος μεζές για το κρασάκι σου και φυσικά με λιπαρά που μόνο καλό μπορούν να σου προσφέρουν.

Θερμίδες 260

Εύκολη 40 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 ολόκληρες ψμωμένες σαρδέλες
  • 2 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα φύλλα μέντας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο (περίπου 7 κ.σ.)
  • 8 λεπτές φέτες από ώριμες ντομάτες
  • 2 κ.σ. ξίδι
  • 8 φέτες τσιαπάτα
  • 2 φλιτζάνι ρόκα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα ψάρια και ξέπλυνέ τα καλά

  • 2

    Ανάμειξε το σκόρδο, τη μέντα, το αλατοπίπερο και 1/3 του φλιτζανιού ελαιόλαδο

  • 3

    Πρόσθεσε τη μισή ποσότητα σε ένα μέτριο μπολ και ρίξε μέσα τις σαρδέλες να καλυφθούν καλά και άφησε στην άκρη

  • 4

    Ζέστανε το γκριλ και πρόσθεσε τις ντομάτες σε μέτριο μπολ με 1 κ.σ. ξίδι. Βούρτσισε επίσης τα ψωμάκια με το υπόλοιπο ελαιόλαδο

  • 5

    Ψήσε τα ψαράκια σου στο γκριλ να πάρουν χρώμα και από τις δύο πλευρές, Μετάφερε τα ψαράκια σε μια πιατέλα και φρυγάνισε τα ψωμάκια

  • 6

    Βάλε πάνω από κάθε ψωμάκι τη ρόκα, την ντομάτα. τις σαρδέλες και ράντισε με το υπόλοιπο ξίδι


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...