TLife | The female side of life

Σούσι... πανέ (;) σε τηγανητό τυρί

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι εντυπωσιακό πως το τηγανητό τόφου γίνεται η τσεπούλα για να γεμίσει με ρύζι για σούσι! Παναρισμένο σούσι λοιπόν για γιαπωνέζικες γαστρυμαργικές δημιουργίες!

Εύκολη 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 φλιτζάνια sushi rice
  • 6 abura-age (τηγανητό tofu. Αναζήτησέ το στα ειδικά καταστήματα)
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου
  • 2 1/2 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 κ.σ. mirin
  • 2 κ.σ. σος σόγιας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Κόψε το τηγανητόι τόφου στη μέση ώστε να ανοίξεις μια "τσεπούλα" στην άκρη κάθε κομματιού

  • 2

    Βάλε τον ζωμό μαζί με τη ζάχαρη το mirin και τη σόγια σος να βράσουν και πρόσθεσε τα κομμάτια abura age σε χαμηλή φωτιά

  • 3

    Σκέπασε και άφησε το μείγμα να σιγοβράσει και να πιει τα υγρά του. Κατέβασε από τη φωτιά και άφησε να κρυώσει

  • 4

    Πάρε ένα ένα τα κομμάτια του abura age, πίεσε ελαφρά να φύγουν τα πολλά υγρά και γέμισε με το ρύζι. Τύλιξε τις άκρες του, κλείνοντας την τσεπούλα

  • 5

    Κάνε το ίδιο με όλα τα κομματάκια και σέρβιρε με τις κλασικές σος wasabi και σόγια σος


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...