TLife | The female side of life

Μπουγιαμπέσα... γαλλική φινέτσα!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Γαρίδες και καραβίδες, νόστιμα ψαράκια και πολλά μυρωδικά θα κάνουν μια υπέροχη ψαρόσουπα.

Μέτρια 2 Ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 2 κιλά ψάρια και θαλασσινά (πες στο ιχθυοπωλείο να βάλει μερικές μεγάλες γαρίδες, κάποιο κοκκινόψαρο, μικρά λαβράκια και τσιπούρες κτλ)
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σελινόριζες
  • 1 πατάτα
  • 2 φλιτζάνια ζωμό λαχανικών
  • 1 ώριμη ντομάτα
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Σαφράν
  • 1 λεμόνι
  • Αλάτι – πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθάρισε τα ψάρια και τα λαχανικά σου και άφησε τα στην άκρη

  • 2

    Σε μια κατσαρόλα βάλε λίγο ελαιόλαδο, λίγο νερό (περίπου 5 φλιτζάνια) και βράσε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν τα λαχανικά

  • 3

    Στη συνέχεια βάλε τα ψαρικά σου και στο τέλος γαρίδες ή καραβίδες και άφησε να σιγοβράσουν για άλλα 20 λεπτά

  • 4

    Βγάλε τα ψάρια με ένα σουρωτήρι καθάρισέ τα από τα αγκάθια και τα κελύφη και πρόσθεσέ τα και πάλι στην κατσαρόλα

  • 5

    Άφησε το φαγητό να πάρει μια βράση και πρόσθεσε μερικές τριχούλες σαφράν και χυμό λεμονιού


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...