TLife | The female side of life

Takoyaki Balls

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μπαλίτσες από χταπόδι, με μια ιδιαίερη ζύμη και συνοδεία από πικάντικες και απαλές σος! Είναι η καλύτερη επιλογή για το ουζάκι σου...

Μέτρια 30 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 2/3  φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 1/2 φλιτζάνια ζωμό θαλασσινών (dashi soup! Θα το βρεις στα καταστήματα με γιαπωνέζικα προϊόντα)
  • 2 αυγά
  • 250 γρ. βρασμένο χταπόδι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο τζίντζερ τουρσί (benishoga)
  • Για το σερβίρισμα: Worcestershire sauce ή takoyaki sauce
  • Μαγιονέζα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το αλεύρι, το ζωμό θαλασσινών και το αυγό σε ένα μπολ να πάρεις μια ζύμη. Θα πρέπει να πάρεις έναν παχύρευστο χυλό

  • 2

    Προθέρμανε ένα αντικολλητικό τηγάνι με μπόλικο σπορέλαιο, και στη συνέχεια ρίξε τη γέμιση - χταποδάκι, κρεμμύδια, τζίντζερ - μέσα στην ζύμη

  • 3

    Ρίξε στο τηγάνι να πάρουν χρώμα γυρίζοντας πότε πότε να ψηθούν από όλες τις πλευρές. Βγάλε σε απορροφητικό χαρτί και άφησε να στραγγίξουν

  • 4

    Σέρβιρε μαζί με τις σος και την μαγιονέζα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...