TLife | The female side of life

Ψίχα σολομού με πατάτες και μυρωδικά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Συνδύασε τις ψιλοκομμένες πατατούλες με σολομό και μυρωδικά και απόλαυσε το ιδανικό πιάτο για ένα ωραίο βραδινό ή και μεσημεριανό!

Εύκολη 50 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4 κ.σούπας ανάλατο βούτυρο
  • 1 κιλό κίτρινες πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε κυβάκια
  • 1 μεγάλο άσπρο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κλωνάρια σέλερι, κομμένα κατά μήκος στα 2 και ψιλοκομμμένα
  • 1 κ.σούπας άνιθο
  • 2 κ.γλυκού φρέσκα φύλλα από θυμάρι
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • λίγο πιπέρι
  • 3 φλιτζ. σολομό μαγειρεμένο, ξεκοκκαλισμένο, σε ψίχα
  • μισό φλιτζ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • καυτερή σος για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Λιώσε το βούτυρο σε μέτρια φωτιά σε ένα τηγάνι (κατά προτίμηση με καπάκι).

  • 2

    Κούνησε λίγο το τηγάνι να απλωθεί το βούτυρο στον πάτο.

  • 3

    Ρίξε τις πατάτες και το κρεμμύδι και σωτάρισέ τα μέχρι να καλυφθούν με το βούτυρο, περίπου για ένα λεπτό.

  • 4

    Σκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε τις πατάτες μέχρι να τσιμπιούνται με το πιρούνι, περίπου 7 λεπτά.

  • 5

    Πρόσθεσε το σέλερι και ανακάτεψε ελαφρά. Ξανασκέπασε το τηγάνι και μαγείρεψε άλλα 3 λεπτά.

  • 6

    Ξεσκέπασε το τηγάνι και δυνάμωσε τη φωτιά.

  • 7

    Ρίξε τον άνιθο, το θυμάρι, το αλάτι και λίγο πιπέρι.

  • 8

    Μαγείρεψε ανακατεύοντας πού και πού μέχρι να ροδίσουν οι πατάτες, περίπου άλλα 15 με 20 λεπτά.

  • 9

    Ρίξε το σολομό και το μαϊντανό και μαγείρεψε ίσα να ζεσταθεί καλά το ψάρι.

  • 10

    Ανακάτεψε απαλά ώστε να μη λιώσεις το σολομό και αλατοπιπέρωσε αν χρειάζεται.

  • 11

    Σέρβιρε αμέσως.

  • 12

    Αν θέλεις μπορείς να προσθέσεις κάποια καυτερή σος πάνω από κάθε πιάτο.

  • Βράσε ή ψήσε το σολομό σου λίγη ώρα πριν ετοιμάσεις το πιάτο ώστε να είναι τρυφερός για τη συνταγή αυτή.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...