TLife | The female side of life

Βουτυράτο ψάρι με λεμόνι στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Το ψάρι κάνει καλό! Πολλές φορές, όμως, είναι ο τρόπος που είναι μαγειρεμένο που μπορεί να σε κάνει να το αντιπαθείς. Γι' αυτό σου έχουμε σούπερ νόστιμη και απλή συνταγή για να το αγαπήσεις!

Εύκολη 40 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • Μισό κιλό βακαλάος φιλέταρισμένο
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 1 κ.γλυκού πιπέρι
  • 2 κ.σούπας βούτυρο
  • 1 λεμόνι σε λεπτές φέτες
  • μερικά κλωναράκια φρέσκο θυμάρι
  • 1/4 φλιτζ. έτοιμη σος ταρτάρ (προαιρετικά)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220 βαθμούς.

  • 2

    Πλύνε καλά τα φιλέτα του βακαλάου και σκούπισέ τα με χαρτί κουζίνας.

  • 3

    Άπλωσε τα φιλέτα σε ένα πυρέξ.

  • 4

    Πασπάλισέ τα με το αλατοπίπερο.

  • 5

    Χώρισε το βούτυρο σε κομμάτια όσα και τα φιλέτα σου και βάλε το πάνω σε κάθε φιλέτο.

  • 6

    Κάλυψε κάθε φιλέτο με 2 λεπτές φέτες λεμόνι.

  • 7

    Βάλε από πάνω 1-2 κλωναράκια φρέσκο θυμάρι.

  • 8

    Ψήσε το ψάρι για 30 λεπτά.

  • 9

    Σέρβιρε με τη σος.

  • Μπορείς εναλλακτικά να χρησιμοποιήσεις φιλέτα γλώσσας.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...