TLife | The female side of life

Country Κιμαδοπιτάκια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τραγανή ζύμη γκουρού αγκαλιάζει μια γευστική σάλτσα κιμά. Είναι το νο. 1 πρώτο πιάτο για να εντυπωσιάσεις σε κάποιο επίσημο γεύμα ή ένα ωραίο ελαφρύ γεύμα για το βράδυ. Έχει μόλις 200 θερμίδες.

Εύκολη 1 Ώρα και 10 λεπτά μερίδα

Συστατικά

  • 1 πακέτο ζύμη κουρού
  • 3 κ.σ. βούτυρο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σέλερι μόνο το λευκό μέρος ψιλοκομμένα
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1,5 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1/2  φλιτζάνι γάλα (αν θες μπορείς να βάλεις 1/4 γάλα και 1/4 κρέμα γάλακτος)
  • Θυμάρι
  • Αλάτι, Πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μέτριο τηγάνι ζέστανε το βούτυρο και σόταρε το κρεμμύδι το σέλερι και το σκόρδο να γυαλίσουν

  • 2

    Πρόσθεσε τον κιμά, την πατάτα, το νερό και το γάλα και συνέχισε το ψήσιμο μέχρι να πιει η σάλτσα τα υγρά της

  • 3

    Πρόσθεσε το θυμάρι και αλατοπιπέρωσε, αφήνοντας για 5-6 λεπτά ακόμη στη φωτιά

  • 4

    Πάρε τα ατομικά φορμάκια (τα υλικά είναι για 16 πιτάκια) και κόψε στρογγυλά κομμάτια ζύμης

  • 5

    Πάρε ατομικά φορμάκια και στρώσε μέσα τη ζύμη γκουρού

  • 6

    Γέμισε κάθε ένα με τον κιμά και σκέπασε με τα καπάκια πιέζοντας τις άκρες να ενωθεί η ζύμη

  • 7

    Κάνε μικρές τομές στην επιφάνεα της ζύμης και βάλε τα φορμάκια στο φούρνο σους 200oC για περίπου 15 λεπτά

  • 8

    Χαμήλωσε τη φωτιά και άφησε τα πιτάκια στο φούρνο για άλλη μισή ώρα

  • Σου έμεινε ζυμάρι; Μπορείς να ετοιμάσεις λαχταριστά ορεκτικά. Δες εδώ πως

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...