TLife | The female side of life

Παραδοσιακή ζύμη για γαλλική κρέπα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Φτιάχνεται από μαύρο αλεύρι και είναι η πιο τυπική κρέπα που θα συναντήσεις στην Βρετάνη της Γαλλίας. Μην τη δοκιμάσεις γλυκιά. Είναι ιδανική για να σερβίρεις πρωινό με αυγό μάτι ή μια σειρά από μαλακά τυριά που λιώνουν στο κέντρο της.

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά μερίδα

Συστατικά

  • 300 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 750ml κρύο νερό
  • 1 αυγό
  • Αλάτι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μεγάλο μπολ ανάμειξε το αλεύρι με το αλάτι

  • 2

    Πρόσθεσε αργά, αργά το νερό ανακτεύοντας διαρκώς. Στο τέλος πρόσθεσε και το αυγό και ανακάτψε να ομογενοποιηθεί

  • 3

    Άφησε τη ζύμη σου να ξεκουραστεί για 1 ώρα στο ψυγείο. Καλό είναι να τη σκεπάσεις με μια μεμβράνη

  • 4

    Ψήσε σε αντικολλητικό τηγάνι με ελάχιστο βουτυράκι, όπως και τις κανονικές κρέπες

  • 5

    Φύλαξε τις κρέπες στο ψυγείο για 3-4 ημέρες. Ζέστανε όσες θέλεις καθέ φορά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...