TLife | The female side of life

Φτιάξε μόνη σου κρουασάν

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ποιος είπε πως δεν μπορείς να φουρνίσεις μόνη σου τα πιο γευστικά κρουασάν βουτύρου που δοκίμασες ποτέ; Με τα πιο αγνά υλικά που θα διαλέξεις με τα χεράκια σου! Ένα μοναδικό κρουασανάκι για κάθε πρωινό σου.

Μέτρια 3 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κομμάτι μαγιά μπύρας (13 γρ ξερή μπύρα)
  • 1/3 του φλιτζανιού ζάχαρη
  • 3- 3/4 φλιτζάνια αλεύρι
  • 2 κ.σ ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 φλυτζάνι φρέσκο γάλα
  • 500 γρ βούτυρο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε όλα τα υλικά σε ένα μπολ. Ζύμωσέ τα καλά με τα χέρια

  • 2

    Θα δεις ότι είναι έτοιμη από την υφή της στα χέρια. Αν είναι κάπως στεγνή, τότε πρόσθεσε λίγο γάλα. Αν πάλι είναι παραπάνω μαλακιά τότε συμπλήρωσε λίγο αλεύρι

  • 3

    Βάλε το μπολ στο ψυγείο και άσε τη ζύμη να ξεκουραστεί όλο το βράδυ

  • 4

    Χτύπησε το βούτυρο με 2 κ.σ αλεύρι μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα

  • 5

    Τύλιξε την ζύμη με μια μεμβράνη και χτύπησέ την στον πάγκο της κουζίνα να αδειάσει ο παραπανίσιος αέρας

  • 6

    Άνοικε ένα παραλληλόγραμμο και άλειψέ τα ¾ της επιφάνειάς του με το μείγμα του βούτυρου

  • 7

    Ξετύλιξε τη και σε μία αλευρωμένη επιφάνεια άνοιξε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο και άλειψε βούτυρο τα 3/4 της επιφάνειας

  • 8

    Φέρε τη μία άκρη στη μέση και επανάλαβε το ίδιο με την άλλη άκρη

  • 9

    Δίπλώστε τη ζύμη δηλαδή στα τρία.

  • 10

    Βάλε πάλι τη ζύμη στο ψυγείο αφού την τυλίξεις με διάφανη μεμβράνη και άφησε ξανά για για 2 ώρες

  • 11

    Επανάλαβε την ίδια διαδικασία άλλες 2 φορές

  • 12

    Πάρε τη ζύμη άνοιξε την και κόψε σε τρίγωνα και τύλιξε τα κρουασάν

  • 13

    Είστε έτοιμοι πλέον να κάνετε τα κρουασάν είτε γεμιστά είτε σκέτα.

  • 14

    Ψήνετε στους 180 C σε μέτριο φούρνο μέχρι να φουσκώσουν και να πάρουν χρώμα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...