TLife | The female side of life

Πίτσα με γαλοπούλα και δύο τυριά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ετοίμασε μια παραδοσιακή σάλτσα για πίτσα και άπλωσε επάνω της κομμάτια γαλοπούλας, μοτσαρέλα και προβολόνε!! Δεν είναι πειρασμός; Ένας πειρασμός με λίγες θερμίδες.
275 Θερμίδες/Κομμάτι

Εύκολη 45 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.γ. ελαιόλαδο
  • 1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 3/4 φλιτζάνια ντοματάκια κονσέρβα
  • Αλάτι, Κόκκινο πιπέρι
  • Λίγο φρέσκο μαϊντανό
  • 2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό
  • Ζύμη για πίτσα
  • 2 φλιτζάνια φιλέτο γαλοπούλας ψητό (βραστό)
  • 1/2 φλιτζάνι τυρί προβολόνε
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 250oC

  • 2

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και πρόσθεσε το κρεμμύδι και το σκόρδα. Σόταρε για 5 λεπτά

  • 3

    Πρόσθεσε τις ντομάτες, αλάτι και πιπέρι και άσε το μείγμα να πάρει βράση

  • 4

    Χαμήλωσε τη φωτιά και άσε να δέσει η σάλτσα σου για ένα τέταρτο της ώρας περίπου

  • 5

    Πρόσθεσε στο τέλος τα μυρωδικά σου (μαϊντανό και βασιλικό) και κατέβασε από τη φωτιά. Άφησε να κρυώσει καλά

  • 6

    Άνοιξε τη ζύμη σου και βάλε τη σε ταψάκι λαδωμένο και ελαφρά αλευρωμένο

  • 7

    Άπλωσε από πάνω τη σάλτσα αφήνοντας 1 δάκτυλο περιθώριο στις άκρες και πρόσθεσε τη γαλοπούλα και τα τυριά

  • 8

    Ψήσε στους 250oC για δέκα λεπτά να λιώσει το τυρί


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...