TLife | The female side of life

Πίτσα μορταδέλλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πικάντικη, νόστιμη και από τα χεράκια σου! Μια ιδέα καταπληκτική για συγκέντρωση στο σπίτι με φίλους και καλή ταινιούλα!

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κ.γ. ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι χλιαρό νερό
  • 1 κ.σ. ξηρή μαγιά
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Ελαιόλαδο
  • 4 κ.σ. συμπυκωμένο χυμό ντομάτας
  • 2 κ.γ. μπούκοβο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο (γκούντα και έμενταλ είναι ιδανικό)
  • 100 γρ. τριμμένη φέτα
  • 10 ελιές Καλαμών σε ροδέλες
  • 10 φέτες μορταδέλα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Λιώσε τη ζάχαρη σε χλιαρό νερό και πρόσθεσε την μαγιά. Άφησε το μείγμα να σταθεί 10 λεπτά

  • 2

    Πρόσθεσε το ελαιόλαδο και το αλάτι

  • 3

    Στη συνέχεια ανακάτεψε το αλεύρι ολικής άλεσης και 1 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις και πρόσθεσέ το σιγά, σιγά να γίνει μια ζύμη

  • 4

    Βγάλε τη ζύμη και δούλεψέ τη σε επιφάνεια εργασίας πασπαλισμένη με αλεύρι για όλες τις χρήσεις

  • 5

    Βάλε τη ζύμη σε λαδωμένο μπολ και γύρισέ τη να λαδωθεί από όλες τις πλευρές σκέπασε με πετσέτα και άφησε να διπλασιαστεί για περίπου 1 ώρα

  • 6

    Στη συνέχεια χώρισε τη ζύμη σε δύο μέρι και άφησε ακόμη 45 λεπτά να πάρει περισσότερο όγκο

  • 7

    Προθέρμανε το φούρνο στους 220oC άνοιξε τη ζύμη σε λαδωμένο ταψάκι όσο πιο λεπτή μπορείς

  • 8

    Αν θέλεις μπορείς να την ψήσεις για 10-15 λεπτά σκέτη και στη συνέχεια να προσθέσεις τα υλικά

  • 9

    Άλειψε λίγο ελαιόλαδο και στρώσε χυμό ντομάτας με το μπούκοβο

  • 10

    Στρώσε από πάνω τις φέτες μορταδέλα και πασπάλισε με τη φέτα

  • 11

    Άπλωσε από τις ελιές και κάλυψε με το τριμμένι τυρί

  • 12

    Ψήσε στο φούρνο για 10-15 λεπτά να λιώσει το τυρί (αν η ζύμη είναι προψημμένη)


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...