TLife | The female side of life

Πίτσα ρόκα-μοτσαρέλα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Πίτσα με ελάχιστα υλικά και σε ελάχιστο χρόνο! Και κυρίως, γεμάτη γεύση! Δοκίμασέ την!

Εύκολη 25 λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία λεπτή ζύμη για πίτσα
  • 450 γραμμ. λευκή, μαλακή μοτσαρέλα τριμμένη ή κομμένη σε λεπτές φέτες
  • χοντρό αλάτι, πιπέρι
  • μισό φλιτζ. τρυφερά φύλλα ρόκας

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου σου.

  • 2

    Λάδωσε μια ρηχή λαμαρίνα και 1 κ.σούπας ελαιόλαδο.

  • 3

    Με τα χέρια σου, άπλωσε τη ζύμη στη λαμαρίνα.

  • 4

    Λάδωσε τη ζύμη με την υπόλοιπη μία κουταλιά λάδι.

  • 5

    Σκέπασε τη ζύμη με αλοουμινόχαρτο και βάλ' την να ψηθεί μέχρι να ροδίσει από κάτω, περίπου 3-4 λεπτά.

  • 6

    Με μια πλατιά σπάτουλα, αναποδογύρισε τη ζύμη στο λαμαρίνα.

  • 7

    Άπλωσε το τυρί, σκέπασε με το αλουμινόχαρτο και ψήσε άλλα 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει και από κάτω και να λιώσει το τυρί.

  • 8

    Βγάλε από το φούρνο, πασπάλισε με χοντρό αλάτι και πιπέρι.

  • 9

    Άπλωσε τη ρόκα και περίχυσε με λίγο ελαιόλαδο.

  • 10

    Κόψε σε κομμάτια και σέρβιρε.

  • Σου προτείνουμε για έξτρα άρωμα να πασπαλίσεις τη μοτσαρέλα σου με λίγο φρέσκο βασιλικό ή δυόσμο!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...