TLife | The female side of life

Σάντουιτς με ψητά λαχανικά και πέστο κόλιανδρου

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Να σου πω κάτι; Σάντουιτς δεν είναι μόνο μπέικον, λιπαρά και βαριά φαγητά. Μπορεί να γίνει νόστιμο και απόλυτα υγιεινό! Απόδειξη; Αυτή εδώ η συνταγή...

Εύκολη 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 2/3 φλιτζανιού φρέσκο κόλιανδρο (χωρίς κοτσάνια)
  • ¼ φλιτζαντιού μαϊντανό (μόνο οι κορυφές)
  • 2 κ.σ. τριμμένη παρμεζάνα
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κ.σ. νερό
  • 1 κ.σ. κουκουνάρι
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές (ή φλωρίνης)
  • 4 μέτριες φέτες μελιτζάνας
  • Αλάτι, πιπέρι
  • 1/2 φλιτζάνι μοτσαρέλα σε ροδέλες
  • 4 φέτες φρυγανισμένο ψωμί

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Φτιάξε την πέστο: σε μίξερ βάλε τον κόλιανδρο, το μαϊντανό, την παρμεζάνα και το σκόρδο. Όταν πολτοποιηθούν πρόσθεσε το κουκουνάρι και το νερό. Χτύπησέ τα λίγο και πρόσθεσε σιγά, σιγά το ελαιόλαδο

  • 2

    Βάλε σε ρηχό ταψί μία λαδόκολλα και ψέκασέ την με λίγο βούτυρο σε σπρέι. Βάλε τις πιπεριές και ψήστε τες στο γκριλ για 10-15 λεπτά γυρνώντας τες για να ψηθούν ομοιόμορφα

  • 3

    Βγάλτες από το φούρνο και βάλτες κατευθείαν σε ένα μπολ που θα το σκεπάσεις και θα το αφήσεις έτσι για 15'-20' λεπτά. Μετά ξεφλούδισέ τες, κόψτες στη μέση και αφαίρεσε τα σπόρια

  • 4

    Ψέκασε τις μελιτζάνες με βούτυρο και αλατοπιπέρωσέ τες. Ψήστε τες σε μέτριο γκριλ κι από τις δύο πλευρές μέχρι να μαλακώσουν

  • 5

    Βγάλτες από το φούρνο, βάλε πάνω από κάθε φέτα μισή πιπεριά και μοτσαρέλα και ξαναβάλτες στο γκριλ μέχρι να λιώσει το τυρί

  • 6

    Άλειψέ σε κάθε φέτα ψωμάκι λίγη από την πέστο. Βάλε από μία σύνθεση μελιτζάνας στα μισά ψωμάκια και σκέπασέ τα με το άλλο μισό

  • 7

    Αν θέλεις ψήσε ελαφρά τα ψωμάκια και σέρβιρέ τα ζεστά


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...