TLife | The female side of life

Τορτίγια από σπανάκι με αυγοσαλάτα και γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Δώσε γεύση, άρωμα και θρεπτικά συστατικά στην τορτίγια σου, προσθέτοντας στη ζύμη της ολόφρεσκο σπανάκι. Ένα τυλιχτό μεσημεριανό πλούσιο σε πρωτεΐνη και με χαμηλά λιπαρά. Ό, τι πρέπει για τη δίαιτά σου.
180 Θερμίδες

Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 2 αυγά και 2 ασπράδια αυγών
  • 3-4 στικ σέλερι ψιλοκομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • ½ φλιτζάνι αποξηραμένα cranberries
  • Λίγο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Λίγο ελαιόλαδο
  • Για το dressing: 1 γιαούρτι
  • ¼ του φλιτζανιού μουστάρδα
  • 2 κ.σ. μέλι
  • Αλάτι και πιπέρι
  • Για τις τορτίγιες σπανάκι: 2 φλιτζάνια αλεύρι ολικής
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1/3 του φλιτζανιού ηλιέλαιο
  • 1 φλιτζάνι ζεστό νερό
  • 2 φλιτζάνια φρέσκο σπανάκι, καθαρισμένο και πλυμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανάμειξε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder και κοσκίνισε

  • 2

    Ρίξε στο αλεύρι το λάδι και ανακάτεψε με τα δάχτυλά σου να τραβήξει και να γίνει σαν χοντρά ψίχουλα

  • 3

    Βάλε το σπανάκι με το ζεστό νερό σε μπλέντερ και χτύπησε να γίνει ένας ομοιόμορφος πολτός

  • 4

    Ρίξε τον πολτό στο αλεύρι και ζύμωσε καλά να πάρεις μια ομοιόμορφη ζύμη. Τύλιξε με μεμβράνη και άφησε στην άκρη για 30' λεπτά

  • 5

    Στο μεταξύ ετοίμασε τη γέμιση. Βάλε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε το σέλερι και την πιπεριά. Χτύπησε τα αυγά με τα ασπράδια και πρόσθεσε στο τηγάνι ανακατεύοντας συνέχεια με ξύλινη κουτάλα ώσπου να ψηθεί το αυγό. Λίγο πριν κατεβάσεις από τη φωτιά πρόσθεσε τα cranberries και ανακάτεψε.

  • 6

    Σε άλλο μπολ ανάμειξε το γιαούρτι, τη μουστάρδα και το μέλι και αλατοπιπέρωσε.

  • 7

    Μοίρασε τη ζύμη σε 12 μέρη και άνοιξε κάθε κομμάτι σε στρογγυλές τορτίγιες

  • 8

    Στο μεταξύ βάλε ένα αντικολλητικό σκεύος να κάψει χωρίς λάδι. Ψήσε κάθε τορτίγια για μερικά λεπτά από κάθε πλευρά να πάρει ελαφρώς χρώμα. Μπορείς να τις φτιάξεις σε μεγάλη ποσότητα και να φυλλάξεις τις τορτίγιες σου στην κατάψυξη.

  • 9

    Ανακάτεψε το γιαούρτι με την ομελέτα σου και βάλε δυο μεγάλες κουταλιές από το μείγμα στο κέντρο της τορτίγιας. Τύλιξε και κάνε το ίδιο ώσπου να τελειώσεις τη γέμισή σου.

  • Βάλε φαντασία! Με τον ίδιο τρόπο μπορείς να εμπλουτίσεις την τορτίγια σου με πατζάρι και αν γίνει κόκκινη... τι λες;

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...