TLife | The female side of life

Crème Brûlée

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η αγάπη της Τζάκι Κέννεντι για τη Γαλλία είναι γνωστή. Επομένως ήταν επόμενο να μείνει στην ιστορία του Λευκού Οίκου για ένα γαλλικό γλυκό, την κρεμ μπρουλέ. Η συνταγή δημοσιεύτηκε στο βιβλίο First Ladies Cookbook.

Εύκολη 4μερίδες

Συστατικά

  • 3 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κομμάτι βανίλια
  • 6 κ.σούπας ζάχαρη
  • 4 κρόκους
  • 2 αυγά
  • καστανή ζάχαρη για το σερβίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε μπεν μαρί την κρέμα με τη βανίλια και ζέστανέ τα.

  • 2

    Σε ένα άλλο μπολ χτύπα τη ζάχαρη με τους κρόκους να αφρατέψουν.

  • 3

    Βγάλε τη βανίλια από την κρέμα και ρίξε αργά αργά και προσεκτικά την κρέμα μέσα στους κρόκους ανακατεύοντας απαλά.

  • 4

    Βάλε το μίγμα στο μπεν μαρί που βράζει και ανακάτευε μέχρι να πήξει ελαφρά η κρέμα.

  • 5

    Σέρβιρε σε μικρά μπολάκια και βάλε στο ψυγείο για μερικές ώρες να δέσει η κρέμα.

  • 6

    Λίγο πριν σερβίρεις, κάλυψε την επιφάνεια της κρέμας σε κάθε μπολάκι με καστανή ζάχαρη.

  • 7

    Βάλε κάθε μπολάκι μέσα σε μπολ με πάγο.

  • 8

    Με ένα μαγειρικό καμινέτο κάψε τη ζάχαρη μέχρι να αρχίσει να καραμελώνει και να σκουρύνει. Μην το παρακάνεις γιατί θα καεί.

  • Σέρβιρε με ένα κλωναράκι βανίλιας για ντεκόρ!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...