TLife | The female side of life

Μπισκότα Gingerbread

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Marie-Chantal μπαίνει στην κουζίνα για να φτιάξει τα πιο γιορτινά μπισκότα στα οποία δεν αντιστέκονται ούτε... βασιλιάδες!

Εύκολη 1 ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 350g αλεύρι ολικής plus λίγο ακόμη
  • 1 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • 2 κ.γ. τριμμένο τζίντζερ σκόνη
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 125g butter
  • 175g καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό από κότα ελευθέρας βοσκής
  • 4 κ.σούπας golden syrup ή μέλι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το αλεύρι, τη σόδα, το τζίντζερ και την κανέλα μαζί και βάλτα στο μπολ του μίξερ.

  • 2

    Ρίξε το βούτυρο και χτύπα μέχρι να γίνει το μίγμα σαν ψίχουλα.

  • 3

    Πρόσθεσε τη ζάχαρη.

  • 4

    Χτύπησε το αυγό με το μέλι και ρίξε το και αυτό στο μίξερ και χτύπα να ανακατευούν τα υλικά.

  • 5

    Βγάλε τη ζύμη από το μίξερ και ζύμωσέ την μέχρι να γίνει λεία.

  • 6

    Τύλιξέ την σε διαφανή μεμβάνη και βάλε την στο ψυγείο για 15 λεπτά.

  • 7

    Προθέρμανε το φούρνο στους 180C.

  • 8

    Στρώσε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.

  • 9

    Άνοιξε τη ζύμη πάνω σε ελαφρά αλευρωμένη επιφάνεια σε ένα φύλλο πάχους μισού εκατοστού.

  • 10

    Με ένα κουπάτ σε σχήμα δέντρου κόψε τη ζύμη σε κομμάτια και βάλε τα στο ταψί αφήνοντας κενό μεταξύ τους.

  • 11

    Ψήσε για 12-15 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

  • 12

    Άφησέ τα να κρυώσουν μέσα στο ταψί έξω από το φούρνο για 10 λεπτά και μετά σε σχάρα.

  • 13

    Μπορείς να τα διακοσμήσεις αν θέλεις ή να τα πασπαλίσεις με άχνη.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...