TLife | The female side of life

Κοτόπουλο με τζίντερ, μέλι και θυμάρι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο νικητής του YFSF εμφανίστηκε στο “Μες στην καλή χαρά” και μας έδωσε μια πολύ ενδιαφέρουσα συνταγή για κοτόπουλο με τζίντζερ, μέλι και θυμάρι.

Εύκολη 40' Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • 400γρ. κοτόπουλο κομμένο μικρά κομμάτια
  • 2 κ.σ. τζίντζερ
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • ½ φλιτζάνι μέλι
  • Φρέσκο θυμάρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βάλε σε ένα μπολ το τζίντερ, ½ φλιτζάνι ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι. Πρόσθεσε το κοτόπουλο και ανακάτεψε καλά να πάει παντού. Σκέπασε και άφησε στο ψυγείο όλο το βράδυ.

  • 2

    Βάλε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σόταρε το κοτόπουλο να πάρει χρώμα.

  • 3

    Σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε το αλκοόλ να εξατμιστεί. Τέλος, πρόσθεσε το μέλι και ανακάτεψε. Πασπάλισε με το φρέσκο θυμάρι και άφησε λίγο να τραβήξει τα υγρά.

  • 4

    Σέρβιρε με ρύζι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...