TLife | The female side of life

Κρέπες με σολομό

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Είναι αμφίβολο αν η Πριγκίπισσα Νταϊάντα είχε πιάσει ποτέ κουτάλες και κατσαρόλες. Είχε όμως τον αγαπημένο της προσωπικό Chef, τον Darren McGrady! Ο βασιλικός chef ετοίμασε ένα βιβλίο με τις αγαπημένες συνταγές της Πριγκίπισσας με τίτλο Eating Royally. Μία από αυτές, οι κρέπες με σολομό...

Εύκολη 40 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ¼ του κ.γ αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 αυγό
  • 2 κρόκους αυγών
  • 2 ½ φλιτζάνια γάλα
  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένα μυρωδικά (άνηθο, μαϊντανό, κρεμμυδάκια)
  • ¼ του φλιτζανιού βούτυρο
  • 1κ.σ λάδι
  • Γέμιση: 750 γρ φιλέτο σολομού
  • ½ φλιτζάνι maple syrup
  • ½ φλιτζάνι μουστάρδα Dijon
  • 2 φλιτζάνια μαλακό κατσικίσιο τυρί
  • 1 μικρό ματσάκι άνηθο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το αλεύρι με το αλάτι

  • 2

    Πρόσθεσε το αυγό και τους κρόκους και ανακάτεψε

  • 3

    Συμπλήρωσε με το γάλα και τα μυρωδικά και ανακάτεψε καλά

  • 4

    Λιώσε το βούτυρο να πάρει καστανό χρώμα και πρόσθεσέ το στη ζύμη. Άσε το μείγμα να σταθεί 15 λεπτά

  • 5

    Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζε μια μικρή κουταλιά βούτυρο και ψήσε τις κρέπες

  • 6

    ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ: Βάλε το φιλέτο σε ένα ταψάκι και πρόσθεσε από πάνω το maple syrup

  • 7

    Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 5 λεπτά και αφαίρεσε από το φούρνο. Ρίξε το σιρόπι που απομένει πάνω από το φιλέτο

  • 8

    Κόψε το φιλέτο σε κυβάκια

  • 9

    Κόψε τις κρέπες τετράγωνες και άπλωσε επάνω ένα λεπτό στρώμα μουστάρδα

  • 10

    Συμπλήρωσε με τριμμένο κατσικίσιο τυρί και το σολομό

  • 11

    Τύλιξε τις κρέπες ρολάκια και άσε της στο ψυγείο για μισή ώρα

  • 12

    Σέρβιρε με ψιλοκομμένο άνηθο


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...