TLife | The female side of life

Στρείδια στιφάδο... με ποιητική πινελιά!

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Όπως καταλαβαίνεις είναι λίγο δύσκολο ο ίδιος ο Λόρδος να μας εκμυστηρεύτηκε την αγαπημένη του συνταγή. Το έκανε όμως για λογαριασμό του ο Craig Claiborne, συντάκτης μαγειρικής των New York Times, ο οποίος και κυκλοφόρησε ένα μικρό βιβλιαράκι συνταγών με πηγή έμπνευσης το συγγραφικό έργο μεγάλων ποιητών. Ο τίτλος του "Α Cookbook for booksellers"! Άλλωσε αν παρατηρήσεις τη συνταγή θα δεις πως το Tabasco και η Worcestershire Sauce είναι σάλτσες που εφευρέθηκαν μετά το θάνατό του Λόρδου Βύρωνα

Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 κ.σ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο σέλερι
  • 1/4 του φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
  • 2 φλιτζάνι γάλα
  • 2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος
  • 2 φλιτζάνια στρείδια καθαρισμένα χωρίς κέλυφος
  • 1/4 κ.γ. Tabasco
  • 1 κ.γ. Worcheshire sauce (προαιρετικά)
  • Αλάτι, Πιπέρι
  • 2 κ.σ. φρεσκο μαϊντανό ψιλοκομμένο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ζέστανε το βούτυρο σε ένα τηγανάκι και σόταρε το κρεμμύδι και το σέλερι μέχρι να γυαλίσει

  • 2

    Πρόσθεσε και το φρέσκο κρεμμυδάκι ανακατεύοντας για ένα λεπτό το πολύ

  • 3

    Στη συνέχεια συμπλήρωσε το γάλα και την κρέμα γάλακτος και άφησε το μείγμα να βράσει

  • 4

    Τέλος πρόσθεσε και τα στρείδια και άφησε πάλι όλο το μείγμα να πάρει βράση. Όταν τα στρείδια "στρογγυλέψουν" στις άκρες, βγάλε την κατσαρόλα από τη φωτιά

  • 5

    Πρόσθεσε τα υπόλοιπα υλικά, το tabasco, τη Worcheshire sauce, το μαϊντανό και αλατοπιπέρωσε.

  • 6

    Σέρβιρε σε ζεστά πιάτα με λεάχιστο λιωμένο βούτυρο

  • Μυστικά για να αγοράσεις τα καλύτερα όστρακα... κάνε κλικ εδώ

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...