TLife | The female side of life

Πελμένι! Η Ρώσικη λιχουδιά της Τάμτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τα Πελμένι είναι τα τορτελίνι της Σιβηρίας. Κατάγονται κατά βάση από εκεί όπου οι γυναίκες τα έφτιαχναν με τα τσουβάλια και τα αποθήκευαν στην αυλή. Η Τάμτα φαίνεται να τα αγαπά πολύ, μιας και σηκώθηκε ξημερώματα με "λαχτάρα" να τα ετοιμάσει. Η δική της εκδοχή είναι με τυρί... Εμείς προτιμήσαμε την συνταγή με τον κιμά!

Μέτρια 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη: 210 ml κρύο νερό
  • 1 αυγό
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Για τη γέμιση: 250 γρ. μοσχαρίσιο κιμά
  • 250 γρ. χοιρινό κιμά
  • 1 μέτριο κερμμύδι
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Πιπέρι Καγιέν

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Γενικά θα σε εξυπηρετήσει πολύ ένας αρτοπαρασκευαστής που θα ζυμώσει και θα φτιάξει τη ζύμη εύκολα και χωρίς κόπο

  • 2

    Αν πάλι την ετοιμάσεις μόνη σου βάλε σε μια μεγάλη λεκάνη το αλεύρι και άνοιξε μια λακκουβίτσα στο κέντρο

  • 3

    Πρόσθεσε το αλάτι, το αυγό και ανακάτεψε. Συμπλήρωσε σιγά, σιγά το κρύο νερό και ζύμωσε δυνατά για 15 περίπου λεπτά

  • 4

    Για τη γέμιση ανακάτεψε τα δύο είδη κιμά, μαζί με το κρεμμύδι ψιλοκομμένο - καλύτερα τριμμένο σε πολυμίξερ - το πιπέρι καγιέν και αλατοπιπέρωσε

  • 5

    Μπορείς να βάλεις και μια σκελίδα σκόρδο στη γέμιση και να ζυμώσεις καλά

  • 6

    Κόψε τη ζύμη σου σε δύο μέρη και κράτησε το ένα σε λεκάνη σκεπασμένη με πετσέτα για να μην ξεραθεί

  • 7

    Το δεύτερο κομμάτι το ανοίγεις σε μεγάλο μπαστουνάκι, διαμέτρου περίπου 3 εκατοστών

  • 8

    Κόψε σε μικρά κυλινδράκια 3 εκατοστών και πίεσέ τα ένα - ένα να γίνουν στρογγυλά και επίπεδα κομματάκια. Θα γίνει πιο εύκολο με έναν πλάστη

  • 9

    Γέμισε κάθε κομματάκι με μια κουταλιά από τη γέμιση και σκέπασε πιέζοντας καλά τις δύο άκρες τις ζύμης για να "φυλακίσεις" καλά τη γέμιση μέσα στο πελμένι

  • 10

    Φρόντισε να μην έχει τρύπες η ζύμη και να κρατήσει όλη της τη γεύση από τη γέμιση

  • 11

    "Τσίμπησε" τις δύο άκρες από κάθε πελμένι και και τράβηξε για να πάρουν την τελική τους μορφή (όπως ακριβώς ένα τορτελίνι)

  • 12

    Βάλε τα πελμένι σε αλατισμένο νερό που βράζει να βράσουν για 3-4 λεπτά. Είναι έτοιμα όταν ανέβουν στην επιφάνεια του νερού

  • Η Τάμτα προτείνει να τα σερβίρεις με λιωμένο  βούτυρο ή ακόμη και γιαούρτι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...