TLife | The female side of life

Κοκκινιστό κοτόπουλο με κρόκο Κοζάνης

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο αγαπημένος ηθοποιός μας δίνει μια από τις συνταγές που θυμάται πιο έντονα να απολαμβάνει από τα χεράκια της μητέρας του. Απλή, παραδοσιακή και πεντανόστιμη.
Από την εκπομπή “Μαμ”

Εύκολη 50 Λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο νωπό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 500 γρ. τριμμένη ντομάτα
  • 1/2 ποτήρι κοκκινο κρασί
  • 3-4 κλωστές κρόκο Κοζάνης
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι και τον κρόκο Κοζάνης. Ανακατεύουμε για 3-4 λεπτά.

  • 2

    Προσθέτουμε το κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες και σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα και από τις δύο πλευρές.

  • 3

    Σβήνουμε με το κρασί και περιμένουμε λίγα λεπτά να εξατμιστεί το αλκοόλ.

  • 4

    Προσθέτουμε το χυμό ντομάτας, αλάτι και πιπέρι, κλείνουμε το καπάκι και αφήνουμε το κοτόπουλο να σιγοβράσει για περίπου 30 λεπτά.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...