TLife | The female side of life

H πάβλοβα της Δέσποινας Βανδή

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Δέσποινα λατρεύει τη ζαχαροπλαστική. Έτσι όταν έχει χρόνο - κατά κανόνα Κυριακές - δοκιμάζει τις ικανότητές της. Αυτή τη φορά σειρά είχε η ντελικάτη Πάβλοβα, τα υλικά για τη βάση της οποίας μας αποκάλυψε στο twitter. Εμείς προσθέσαμε λίγη φυτική σαντιγί και φρουτάκια για να ολοκληρωθεί το... όνειρο!

Εύκολη 1 Ώρα και 30 Λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 4 ασπράδια αυγών
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη (καλή)
  • Κρεμόριο στη μύτη από το κουταλάκι του γλυκού
  • 1 βανίλια
  • Φυτική σαντιγί
  • Λίγα σμέουρα
  • Μερικά φυλλαράκια δυόσμο

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το φούρνο στους 200oC. Στρώσε μια βάση από σιλικόνη ή λαδόκολλα σε ελαφρώς βουτυρωμένο στρογγυλό ταψάκι.

  • 2

    Μπορείς να βουτυρώσεις και φορμάκια για muffin με καραμελόχαρτα για ατομικά γλυκάκια

  • 3

    Βάλε τα ασπράδια στο μίξερ με μισό φλιτζάνι ζάχαρη και χτύπησε να αφρατέψουν

  • 4

    Συμπλήρωσε την υπόλοιπη ζάχαρη, το κρεμόριο και τη βανίλια και συνέχισε το χτύπημα για 5' λεπτά να στέκεται η μαρέγκα

  • 5

    Άπλωσε τη μαρέγκα στο ταψάκι. Δοκίμασε να φτιάξεις μια βάση με τη μαρέγκα και να δώσεις λίγο ύψος στα τοιχώματα για να χωρούν τα... φρουτάκια σου

  • 6

    Ψήσε για 5 λεπτά, σβήσε το φούρνο και άφησε την πάβλοβα να κρυώσει χωρίς να ανοίξεις τον φούρνο για μία ώρα

  • 7

    Σε ένα μπολ χτύπησε τη σαντιγί να πήξει. Μπορείς να βάλεις και λίγη ζάχαρη άχνη να γλυκίσει

  • 8

    Στρώσε τη σαντιγί πάνω από την ψημένη μαρέγκα και γάρνιρε με τα σμέουρα και τα φύλλα δυόσμου


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...