TLife | The female side of life

Σαλάτα με ξιφία και καλαμπόκι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Τι τρώει και κρατιέται σε τέτοια φόρμα ένα μοντέλο σαν την Αντριάνα Λίμα; Η συνταγή όμως όπως λέει η ίδια αφορά ένα καθημερινό οικογενειακό γεύμα που δίνει στα παιδιά της!

Εύκολη 30 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 1 καλαμπόκι ή 1/4 φλιτζ. καλαμπόκι από κονσέρβα
  • 2 φιλέτα ξιφία
  • 1 κ.σούπας ηλιέλαιο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό αβοκάντο ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζ. ρόκα
  • 1 φλιτζ. ψιλοκομμένο μαρούλι
  • χυμό ενός λεμονιού
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • αλάτι, πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου στο δυνατό.

  • 2

    Άλειψε και τα δύο φιλέτα με το λάδι και αλατοπιπέρωσε. Άφησέ τα στην άκρη.

  • 3

    Βάλε το καλαμπόκι στο γκριλ μέσα σε αλουμινόχαρτο και ψήσε το γυρνώντας το μέχρι να ψηθεί καλά περίπου για 15-20 λεπτά.

  • 4

    Βάλε τον ξιφία στο γκριλ να ψηθεί για τρία λεπτά και γύρισέ τα από την άλλη για άλλα τρία λεπτά.

  • 5

    Άφησε το ψάρι να κρυώσει.

  • 6

    Χρησιμοποιώντας μια πετσέτα για να πιάσεις τη βάση του καλαμποκιού καθάρισέ το αφού πρώτα το έχεις αφήσει 5 λεπτά εκτός φούρνου, με ένα μαχαίρι.

  • 7

    Σε ένα μεγάλο μπολ βάλε τη ρόκα, το καλαμπόκι, το μαρούλι, τις τομάτες, το αβοκάντο, το σκόρδο.

  • 8

    Περίχυσε με το λεμόνι, αλάτι, πιπέρι και ανακάτεψε.

  • 9

    Βάλε τη σαλάτα σε δύο πιάτα και πάνω από τη σαλάτα βάλε από ένα φιλέτο ψαριού.

  • 10

    Σέρβιρε αμέσως.

  • Εναλλακτικά μπορείς να βράσεις το καλαμπόκι σε αλατισμένο νερό για 20-30 λεπτά.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...