TLife | The female side of life

Τάρτα με ντομάτα, ρίγανη και παρμεζάνα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η αγάπη της Ναταλίας Δραγούμη για τη μαγειρική είναι γνωστή! Η συνταγή είναι από το βιβλίο της  "Μαγειρεύοντας με την κόρη μου", εκδόσεις Μίνωας.

Μέτρια 2 ώρες 4+μερίδες

Συστατικά

  • Για τη ζύμη
  • 2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 κ.γ. κοφτό αλάτι
  • 1/4 κούπας νερό
  • Για τη γαρνιτούρα
  • 3 κανονικές ντομάτες
  • 3 κ.σ. μουστάρδα
  • 100 γραμ. παρμεζάνα, τριμμένη
  • 1 κ.γ. ρίγανη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Φτιάχνουμε τη ζύμη ανακατεύοντας με τις άκρες των δακτύλων μας το αλεύρι με το λάδι και το αλάτι.

  • 2

    Μετά, σιγά σιγά ρίχνουμε το νερό. Συνεχίζουμε να πλάθουμε τη ζύμη για περίπου 4-5 λεπτά. Η ζύμη μας θα είναι μαλακιά και ρευστή.

  • 3

    Την αφήνουμε μισή ώρα στο ψυγείο.

  • 4

    Τοποθετούμε τη ζύμη σε μια αλάδωτη ταρτιέρα (διαμέτρου 28-30 cm) και την απλώνουμε (η ζύμη θα γλιστράει).

  • 5

    Ψήνουμε την τάρτα στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά.

  • 6

    Τη βγάζουμε, την αλείφουμε με μουστάρδα και απλώνουμε μια στρώση παρμεζάνας.

  • 7

    Τοποθετούμε τις ντομάτες κομμένες σε ροδέλες σε όλη την επιφάνεια της τάρτας και ρίχνουμε την υπόλοιπη παρμεζάνα.

  • 8

    Τη βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 25-30 λεπτά.

  • 9

    Όταν είναι έτοιμη, γαρνίρουμε με ρίγανη (αν έχουμε και φρέσκια, ακόμα καλύτερα!).

  • Τρώγεται ζεστή, χλιαρή ή κρύα. Δεν είναι περίεργο το ζυμάρι της τάρτας να βγει μαλακό, οφείλεται στο λάδι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...