TLife | The female side of life

Φέτα φούρνου με σκόρδο, κάπαρη και τοματίνια

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Στο εξωτερικό η ελληνική κουζίνα αποτελεί έμπνευση τα τελευταία χρόνια, όπως αποδεικνύει αυτή η συνταγή της chef Jenn Segal με ελληνικά υλικά!

Εύκολη 20 λεπτά 2μερίδες

Συστατικά

  • 1 κομμάτι 250 γραμμ. φέτα
  • 2 κ.σούπας ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο χοντροκομμένες
  • 300 γραμμ. τοματίνια σε διάφορα χρώματα κομμένα στη μέση
  • μια καλή πρέζα αλάτι
  • μια πρέζα ζάχαρη
  • μια πρέζα πιπέρι
  • 1,5 κουτ. σούπας κάπαρη στραγγισμένη

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθέρμανε το γκριλ του φούρνου και βάλε τη σχάρα ακριβώς από κάτω.

  • 2

    Βάλε τη φέτα σε ένα μικρό πυρίμαχο σκεύος και άφησέ την στην άκρη.

  • 3

    Ζέστανε το λάδι σε μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.

  • 4

    Ρίξε το σκόρδο και σώταρε ανακατεύοντας μέχρι να ροδίσει ελαφρά για 1-2 λεπτά.

  • 5

    Πρόσθεσε τα τοματίνια, το αλάτι, το πιπέρι και τη ζάχαρη.

  • 6

    Ανακάτεψε μέχρι να μαλακώσουν τα τοματίνια για 2-3 λεπτά.

  • 7

    Βγάλε από τη φωτιά και ρίξε την κάπαρη.

  • 8

    Άπλωσε τα τοματίνια γύρω από τη φέτα.

  • 9

    Ψήσε μέχρι να μαλακώσει και να ροδίσει ελαφρά η φέτα από πάνω περίπου για 4 λεπτά (εάν ροδίσει νωρίτερα βγάλε την, μην την αφήσεις να καεί).

  • Συνόδεψε με ούζο, μια φρεσκοτηγανισμένη μερίδα πατάτες ή χόρτα και θα σου θυμίζει πάντα το καλοκαίρι!

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...