TLife | The female side of life

Γεμιστό ψωμί µε σοκολάτα και αποξηραμένα βερίκοκα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Θέλεις μια ξεχωριστή συνταγή για το πρωινό σου ή για τα παιδιά; Αυτό το γεμιστό ψωμί της Αργυρώς είναι ιδανικό!
Πηγή

Εύκολη 50 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1/3 φλ. τσαγιού βούτυρο σε κομματάκια
  • 4 φλ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 4 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 αυγά χτυπημένα
  • 2/3 φλ. τσαγιού φρέσκο γάλα
  • Για τη γέμιση
  • 2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο
  • 1 φλ. τσαγιού αποξηραμένα βερίκοκα ψιλοκομμένα ή άλλο αποξηραμένο φρούτο
  • 1 φλ. τσαγιού κουβερτούρα σε σταγόνες
  • λίγο γάλα για την επικάλυψη
  • 100 γραμμ. κουβερτούρα λιωμένη για το γαρνίρισμα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε μπολ βάζουμε το αλεύρι, τα κομματάκια βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χτυπημένα αυγά και το γάλα. Με κουτάλι ανακατεύουμε και ζυμώνουμε.

  • 2

    Συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι.

  • 3

    Όταν η ζύμη μαζευτεί σε μπάλα, τη δουλεύουμε λίγο στον πάγκο εργασίας. Πρέπει να είναι απαλή και να μην κολλάει στα χέρια.

  • 4

    Αν κολλάει, πασπαλίζουμε με αλεύρι.

  • 5

    Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε τη ζύμη σε τετράγωνο φύλλο με διαστάσεις 35x35 εκ.

  • 6

    Αλείφουμε με το λιωμένο βούτυρο.

  • 7

    Πασπαλίζουμε επάνω τα ψιλοκομμένα βερίκοκα και τις σταγόνες σοκολάτας.

  • 8

    Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό.

  • 9

    Με κοφτερό μαχαίρι κόβουμε σε 12 φέτες, περίπου 2 με 3 εκ. η καθεμία.

  • 10

    Βουτυρώνουμε καλά φόρμα δαχτυλίδι 25 εκ. και στρώνουμε λαδόκολλα στη βάση.

  • 11

    Βάζουμε πλαγιαστά τις φέτες, δημιουργώντας στεφάνι ψωμιού.

  • 12

    Αλείφουμε με το γάλα.

  • 13

    Ψήνουμε στους 180οC στις αντιστάσεις κάτω κάτω, περίπου 35΄-40΄, να ροδίσει.

  • 14

    Βγάζουμε σε πιατέλα και περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...