TLife | The female side of life

Χούμους με φυστικοβούτυρο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Nigella Lawson σου δίνει μια πιο κρεμώδη και πιο γευστική εκδοχή για το χούμους που είναι πολύ υγιεινή αν και θέλει προσοχή με τις θερμίδες!

Εύκολη 10 λεπτά 4+μερίδες

Συστατικά

  • 800 γραμμ. (δύο κονσέρβες) έτοιμα ρεβύθια
  • 1 σκελίδα σκόρδο καθαρισμένο
  • 60 ml ελαιόλαδο
  • 6 κ. σούπας φυστικοβούτυρο
  • 3 κ.σούπας χυμό λεμόνι
  • 1 κ.γλυκού αλάτι
  • 2 κ.γλυκού κύμινο
  • 5 κ.σούπας γιαούρτι πλήρες
  • 2 κ.σούπας φυστίκια αράπικα ψιλοκομμένα
  • 2 κ.γλυκού καπνιστή πάπρικα (για το σερβίρισμα)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Στράγγισε και ξέπλυνε τα ρεβύθια.

  • 2

    Βάλε τα μαζί με το σκόρδο, 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, το φυστικοβούτυρο, το λεμόνι, το αλάτι και το κύμινο στο μούλτι να πολτοποιηθούν.

  • 3

    Πρόσθεσε 4 κουταλιές γιαούρτι και ξαναχτύπα. Αν το χούμους είναι πολύ πηχτό πρόσθεσε άλλη μία ή δύο κουταλιές γιαούρτι και την ίδια ποσότητα σε λάδι.

  • 4

    Αλάτισε εάν χρειάζεται και πρόσθεσε περισσότερο λεμόνι εάν θέλεις.

  • 5

    Για να σερβίρεις, ανακάτεψε τα ψιλοκομμένα φυστίκια με την πάπρικα και πασπάλισε με αυτά το χούμους.

  • Σέρβιρέ το με κομμάτια πίτας ή τσιπς ή κράκερς ή μπαστουνάκια από λαχανικά.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...