TLife | The female side of life

Κοτόπουλο με βερίκοκα και γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

H Diane Kochilas εμπνέεται από τα ελληνικά χρώματα και σου προτείνει μοναδικές συνταγές για το τραπέζι σου!

Μέτρια 1,5 ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 4 κουταλιές στραγγιστό γιαούρτι
  • 2 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βερίκοκο
  • 2 κουτ. Μουστάρδα Dijon
  • 1 κουταλιά της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
  • 3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 πορτοκάλι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κουρκουμά
  • ½ κουταλάκι του γλυκού πάπρικα
  • 2 ξυλάκια κανέλλα
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελληνικό ελαιόλαδο
  • 1 μεγάλο κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε φέτες
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κύμινο σε σκόνη
  • 8 φρέσκα βερίκοκα, κομμένα στην μέση
  • 2 κ.σ. σταφίδες
  • Αλάτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
  • ½ φλιτζάνι φύλλα δυόσμου σε julienne (κομμένο σε λεπτές λωρίδες)

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.

  • 2

    Ξεπλύνετε και στεγνώστε το κοτόπουλο. Πασπαλίστε με αλάτι και πιπέρι από όλες τις πλευρές.

  • 3

    Χτυπήστε ελαφρά μαζί το γιαούρτι, την μαρμελάδα, τη μουστάρδα, το ξίδι, το ελαιόλαδο, το χυμό πορτοκαλιού και τα μπαχαρικά.

  • 4

    Ρίξτε το κοτόπουλο σε αυτό το μίγμα και αφήστε το για 15 λεπτά σε θερμοκρασία δωματίου.

  • 5

    Μεταφέρετε το μαριναρισμένο κοτόπουλο σε πυρίμαχο σκεύος.

  • 6

    Τοποθετήστε τα ξυλάκια της κανέλας στο σκεύος.

  • 7

    Καλύψτε με λαδόκολλα και στη συνέχεια με αλουμινόχαρτο.

  • 8

    Ψήστε για περίπου 45 λεπτά, ή μέχρι το κοτόπουλο να είναι σχεδόν έτοιμο.

  • 9

    Αφαιρέστε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι το κοτόπουλο να αρχίζει να ροδίζει καλά.

  • 10

    Βρέξτε το με το ζουμί του.

  • 11

    Εν τω μεταξύ, ζεστάνετε το υπόλοιπο ελαιόλαδο σε ένα βαρύ, αντικολλητικό τηγάνι και μαγειρέψτε τα κρεμμύδια μέχρι να είναι ελαφριά καραμελωμένα.

  • 12

    Πασπαλίστε με λίγο αλάτι στην αρχή του μαγειρέματος.

  • 13

    Προσθέστε τα βερίκοκα και τις σταφίδες όταν μαλακώσουν τα κρεμμύδια, και πασπαλίστε με τη ζάχαρη.

  • 14

    Προσθέστε τον δυόσμο.

  • 15

    Περίπου 10 λεπτά πριν βγάλετε το κοτόπουλο από τον φούρνο, προσθέστε το μίγμα κρεμμυδιού-βερίκοκου στο κοτόπουλο.

  • 16

    Συνεχίστε το ψήσιμο, για περίπου 6-7 λεπτά, για να συγχωνευθούν οι γεύσεις.

  • 17

    Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...