TLife | The female side of life

Κρεατόσουπα με κριθάρακι και ντομάτα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η Αργυρώ Μπαρμπαρίγου σου έχει μια απλή και νόστιμη κρεατόσουπα, που δεν κοστίζει πολύ αφού τα κόκαλα είναι φθηνά αλλά δίνουν την καλύτερη σούπα!

Εύκολη 1h 25΄ 4+μερίδες

Συστατικά

  • 4-5 κόκαλα μοσχαρίσια με λίγο ψαχνό
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κλωνάρια σέλερι ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. ψιλοκομμένη ντομάτα (εμπορίου ή φρέσκια)
  • 1 φλ. κριθαράκι ψιλό
  • ¼ φλ. ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Πλύνε πολύ καλά τα κόκαλα και βάλ' τα σε κατσαρόλα με κρύο νερό να τα σκεπάζει.

  • 2

    Άφησέ τα να βράσουν για 40 λεπτά ξαφρίζοντας το νερό όποτε εμφανίζεται αφρός από το κρέας.

  • 3

    Ζέστανε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σώταρε τα λαχανικά εκτός από την ντομάτα για 3-4 λεπτά.

  • 4

    Ρίξ' τα στη σούπα, πρόσθεσε την ντομάτα και σιγόβρασε για 20 λεπτά.

  • 5

    Πρόσθεσε το κριθαράκι, αλάτι και πιπέρι και σιγόβρασε λίγα λεπτά μέχρι να μαλακώσει το ζυμαρικό.

  • 6

    Αφαίρεσε τα κόκαλα από τη σούπα, καθάρισέ τα από το ψαχνό και ρίξε το ψαχνό στην κατσαρόλα.

  • 7

    Σέρβιρε με λίγο χυμό λεμόνι.

  • Είναι πολύ σημαντικό να πλύνεις πολύ καλά τα κόκκαλα πριν τα βράσεις και να ξαφρίσεις το νερό τους για είναι η σούπα σου καθαρή από μυρωδιές.

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...