TLife | The female side of life

Καλαμάρια γεμιστά με τυριά

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια από τις δεκάδες συνταγές θαλασσινών του διάσημου σεφ Λευτέρη Λαζάρου. Πώς θα την βαθμολογίσεις;

Μέτρια 1 Ώρα 4μερίδες

Συστατικά

  • 4 μεγάλα ή 8 μέτρια καλαμάρια
  • 4 κουταλιές της σούπας  ρύζι Καρολίνα
  • 6 - 7 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 200 γρ. ψιλοκομμένα ντοματάκια κονσέρβας
  • 1/2 φλιτζάνι, τριμμένη κεφαλογραβιέρα
  • 100 γρ. κομματιασμένη φέτα ή καλαθάκι Λήμνου
  • 1 λεμόνι
  • 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι άνηθος
  • Aλάτι,πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Καθαρίζετε τα καλαμάρια, αφαιρώντας τη διαφανή μεμβράνη και τα σκληρά μέρη.

  • 2

    Ψιλοκόβετε τα πλοκάμια τους. Ζεσταίνετε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι και τα πλοκάμια. Στη συνέχεια π

  • 3

    Προσθέτετε το αλατοπίπερο και τον άνηθο και συνεχίζετε το σοτάρισμα για 1’. Ρίξε και το ρύζι και σόταρε για λίγη ώρα ακόμη.

  • 4

    Προσθέτετε τα ντοματάκια και βράζετε για 3-4’ ακόμη.

  • 5

    Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει και προσθέτετε, τη φέτα και την κεφαλογραβιέρα. Γεμίζετε τα καλαμάρια με το μείγμα και τα τοποθετείτε σε μικρό ταψάκι.

  • 6

    Περιχύνετε με το υπόλοιπο λάδι και καλύπτετε το ταψάκι με αλουμινόχαρτο. 3 Ψήνετε στους 170 °C για 1 ώρα.

  • 7

    Ανοίγετε το αλουμινόχαρτο και συνεχίζετε το ψήσιμο για 10’. Περιχύνετε με το χυμό του λεμονιού.

  • 8

    Αφήνετε τα κρυώσουν λίγο και τα σερβίρετε με το λάδι τους.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...