TLife | The female side of life

Μπουγάτσα στιγμής με τυρένια κρέμα

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Μια μπουγάτσα από τα χεράκια σου με μπόλικη ζάχαρη άχνη και μυρωδάτη κανέλα. Η Μυρσίνη Λαμπράκη σου εξηγεί πως κάθε συνταγή μπορεί να γίνει εύκολη, απλή και απολαυστική.

Εύκολη 1 Ώρα 4+μερίδες

Συστατικά

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 1 κιλό μυζήθρα γλυκιά
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού μυζήθρα ξινή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 αυγό
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλάουερ
  • 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • Για το σερβίρισμα: ζάχαρη άχνη (προαιρετικά)
  • Κανέλα (προαιρετικά)
  • Για το ψήσιμο: 2 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού σόδα

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη γλυκιά μυζήθρα μαζί με την ξινή. Σε μια κατσαρόλα με βαρύ πάτο βάζουμε ενάμισι φλιτζάνι γάλα και το ζεσταίνουμε

  • 2

    Στο μισό φλιτζάνι γάλα διαλύουμε το κορν φλάουερ και το ρίχνουμε στο υπόλοιπο γάλα που μόλις αρχίζει να βράζει

  • 3

    Ανακατεύουμε ζωηρά με μια ξύλινη κουτάλα και όταν αρχίσει η κρέμα να πήζει, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.

  • 4

    Τότε προσθέτουμε το αυγό χτυπημένο και μισή κουταλιά της σούπας μαργαρίνη, Ανακατεύουμε ζωηρά, ώστε να ενσωματωθούν στην κρέμα

  • 5

    Ενώνουμε την κρέμα με τα τυριά

  • 6

    Αλείφουμε με μαργαρίνη ένα ρηχό ταψί στρογγυλό ή παραλληλόγραμμο

  • 7

    Απλώνουμε τέσσερα φύλλα, επίσης αλειμμένα με μαργαρίνη μεταξύ τους

  • 8

    Απλώνετε από πάνω την κρέμα, η οποία δεν πρέπει να ξεπερνά σε πάχος τα 3 - 4 εκ.

  • 9

    Στρώνουμε από πάνω 4 - 5 ακόμα φύλλα, τα οποία αλείφουμε με μαργαρίνη επίσης πολύ καλά

  • 10

    Φέρνουμε προς τα μέσα τις άκρες που περισσεύουν από το ταψί. Χαράσσουμε ελαφρά με τη μύτη ενός μαχαιριού, χτυπάμε τη σόδα με τη  μαργαρίνη και περιχύνουμε την μπουγάτσα.

  • 11

    Ψήνουμε στους 180 oC για 40 - 45 λεπτά

  • 12

    Σερβίρουμε την μπουγάτσα ζεστή, πασπαλισμένη με λίγη ζάχαρη και κανέλα


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...