TLife | The female side of life

Σπαγγέτι αλ πέστο

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Η πιο απλή σάλτσα στο κόσμο, έχει αναδειχθεί σε ένα από τα πιο gourmet και ελαφριά εδέσματα σε όλο τον κόσμο. Εμείς πήραμε τη συνταγή από τον ειδικό. Ο Ηλίας Μαμαλάκης σου δείχνει τον τρόπο...

Πηγή: eliasmamalakis.gr

Εύκολη 20 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • ½ κιλό σπαγγέτι
  • 2 φλιτζάνι φύλλα πλατύφυλλου βασιλικού
  • 1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¼ φλιτζανιού κουκουνάρι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Βράζουμε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό

  • 2

    Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές ελαιόλαδο.

  • 3

    Στο μεταξύ χτυπάμε στο μπλέντερ τον βασιλικό με τα κουκουνάρια, το σκόρδο, την παρμεζάνα και το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι

  • 4

    Εάν το μείγμα είναι αρκετά σφιχτό το αραιώνουμε με 2-3 κουταλιές από το νερό που έβρασαν τα ζυμαρικά. Πρέπει να έχουμε μια λεία κρέμα.

  • 5

    Σερβίρουμε τα μακαρόνια χωρίς καθυστέρηση αφού τα ανακατέψουμε με τη σάλτσα βασιλικού (πέστο). Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.


  • Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...