TLife | The female side of life

Bobo Salad με ισπανικό chorizo

ΣΥΝΤΑΓΕΣ

Ο Bobby Flay είναι διάσημος Chef της Νέας Υόρκης, διακεκριμένος για τους γευστικούς "πειραματισμούς" του με τρόφιμα που δεν ήταν μέχρι σήμερα γνωστά στην Αμερική. Μάλιστα βραβεύτηκε ως ο πιο πολλά υποσχόμενος Chef κάτω των 30 (τη δεκαετία του '90) σε ολόκληρες τις ΗΠΑ. Μια τέτοια ιδιαίτερη σαλάτα είναι και Bolo Salad που παίρνει το όνομά του από το Bar Restaurant του. Δοκίμασέ την και θα δεις γιατί διακρίθηκε τόσο...

Μέτρια 30 Λεπτά 4μερίδες

Συστατικά

  • Για τη Sherry Vinaigrette: 3 κ.σ. δυνατό ξίδι από λευκό κρασί
  • 2 κ.σ μουστάρδα Dijon
  • Αλάτι και φρέσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γ. αμυγδαλέλαιο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • Για τη σαλάτα:  250 γρ. σαλάμι chorizo κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 4 φλιτζάνια ανάμεικτα πράσινα λαχανικα (μαρούλι, λάχανο, ρόκα κτλ)
  • 1 μεγάλι ντομάτα κομμένη σε φέτες (μεγάλες γύρω στις 8)
  • Κρουτόν
  • 120 γρ. blue cheese

Τρόπος μαγειρέματος

  • 1

    Ανακάτεψε το ξίδι, τη μουστάρδα και το αλατοπίπερο σε ένα μικρό μπολ

  • 2

    Πρόσθεσε αργά, αργά το λάδι ανακατεύοντας να γίνει η vinaigrette σου ένα σώμα

  • 3

    Ζέστανε ένα μέτριο τηγάνι και πρόσθεσε το chorizo να πάρει σκούρο χρυσαφένιο χρώμα. Αφαίρεσε από το τηγάνι σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα λίπη

  • 4

    Σε μια σαλατίερα ανακάτεψε τα πράσινα λαχανικά σου και πρόσθεσε τη μισή ποσότητα vinaigrette και αλατοπιπέρωσε

  • 5

    Μοίρασε σε 4 μεγάλα πιάτα και σέρβιρε με τριμμένο blue cheese, το τραγανό chorizo και τα κρουτόν!

  • Επειδή είναι λίγο δύσκολο να βρεις αμυγδαλέλαιο θα μπορούσες να το αντικαταστήσεις με αρωματισμένο ελαιόλαδο

    Πείτε μας...

    Ρωτήστε μας, διορθώστε μας, εκμυστηρευτείτε μας, σχολιάστε μας. Σας προσκαλούμε να γίνετε μέλος της παρέας που
    λέγεται ΤL!fe...